Filters
Weergave opties
 • Pow wow

  MINOUX
  do 5 okt ’23

  Theatergezelschap MINOUX nodigt je uit voor een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen verschillende generaties. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op: dansende zeventigplussers, die graag hun mening en vragen delen met het publiek.

 • Das Wunder der Heliane (1927)

  Nederlandse Reisopera
  vr 6 okt ’23

  Na het succes dat de Nederlandse Reisopera in 2019 had met Die tote Stadt, programmeert het gezelschap weer een opera van Erich Wolfgang Korngold. De hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan de internationaal bekende Nederlandse sopraan Annemarie Kremer. 

 • Wetenschap voor iedereen

  Universiteit van Nederland Live
  vr 6 okt ’23

  Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

   

   

 • Best Of

  Tobi Kooiman
  vr 6 okt ’23

  Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

 • Maar niemand kuste mij

  Carte Blanche | Xandry van den Besselaar
  za 7 okt ’23
  en
  zo 8 okt ’23

  Waarom bestempelen we mensen als ‘normaal’ en ‘abnormaal’? Wat gebeurt er als we dit onderscheid loslaten? 

 • Herfst

  Ryan Djojokarso
  za 7 okt ’23

  In  Ryan Djojokarso’s derde dansportret HERFST is de hoofdrol weggelegd voor de Dood. De dood is in aantocht. Of zij zichzelf ook aankondigt is de vraag, maar dát zij komst staat vast. We kunnen er niet omheen. We moeten afscheid nemen. We zullen rouwen. We zullen een ritueel bouwen

 • Don't wanna touch

  DOX | YoungGangsters
  STROOM
  di 10 okt ’23

  Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt? Door de ander, of door de omgeving.

 • Grease De Hitmusical

  William Spaaij, Marjolijn Touw, Esmee Dekker e.a.
  wo 11 okt ’23
  -
  zo 15 okt ’23

  De musical Grease is een fenomeen. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. 

 • Comedy Café

  The Laughing Lizard - 23/24
  wo 11 okt ’23
  -
  vr 24 mei ’24

  Een populaire serie comedy in de Kameleon, in café-sfeer. 

 • Lehman Trilogy

  Internationaal Theater Amsterdam
  do 12 okt ’23
  en
  vr 13 okt ’23

  Lehman Trilogy was de afgelopen jaren een groot succes op West End en Broadway. In een regie van Guy Cassiers brengt ITA dit weergaloze, 150 jaar omspannende verhaal voor het eerst in het Nederlands op de planken.

 • Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

  Jan Hulst & Daan Heerma van Voss | Theater Bellevue | Theater Oostpool
  do 12 okt ’23

  Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven, de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Een verschrikkelijk dierbare nacht. 

 • Naakt

  Gerrie Smits
  vr 13 okt ’23

  Cabaretier Gerrie Smits is een sympathieke en openhartige Brabander in hart en stembanden. Een verhalenverteller en filosoof die in zijn voorstelling ‘Naakt!’ zijn struggles deelt met als belangrijkste thema: vertrouwen. Hoe gaat hij na drie scheidingen met de vrijheid van zijn huidige open relatie om en de schaamte van zijn perfect Nederlands sprekende dochter rondom zijn eigen Brabants accent? Nadat hij de dood in de ogen heeft gekeken, geniet hij ten volste van het leven en alle schaamteloze acties die daarbij horen.

 • Doe eens lief

  Maas Theater en Dans
  KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

 • IK...eh ik

  Het Houten Huis & Nordland Visual Theater
  STROOM | KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  De prijswinnende en bejubelde voorstelling IK… eh ik van Het Houten Huis komt naar het Parktheater. Regisseur Elien van der Hoek maakte met o.a. muzikant/acteur Martin Franke en decorontwerper Douwe Hibma een surrealistische voorstelling die niet alleen lovende recensies opleverde maar ook twee Zilveren Krekels voor de ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ en de ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’  voor het decor. 

 • de bAAs

  de zAAk A
  try-out | KinderTheaterWeek
  di 17 okt ’23

  De bAAs neemt je met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. 

van 19