Filters
Weergave opties
 • Resilience

  United Cowboys
  première
  do 7 dec ’23

  United Cowboys bestaat dit jaar 30 jaar en heeft wat te vieren. Op uitnodiging van het Parktheater brengen ze twee avonden vol dans, muziek, beeld en performance in de Philipszaal. 

 • A Forsythe Evening

  Nederlands Dans Theater
  di 12 dec ’23

  Na slechts een korte reeks aan voorstellingen tijdens COVID-19, kijkt Nederlands Dans Theater (NDT) ernaar uit om A Forsythe Evening, dat de lange relatie van NDT met choreograaf William Forsythe nieuw leven inblaast, opnieuw te presenteren.

 • Sawdust Symphony

  Michael Zandl, David Eisele & Kolja Huneck
  STROOM
  di 12 dec ’23

  Sawdust Symphony is een circusgezelschap waarin Michael Zandl (Oostenrijk), David Eisele (Duitsland) en Kolja Huneck (Duitsland) hun passie voor knutselen, vers hout en objectmanipulatie combineren.

 • ROOTS!

  South African Road Trip
  wo 13 dec ’23

  Na het succes op Londen West End komt South African Road Trip met een gloednieuwe voorstelling: ROOTS! Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur. 

 • Closed Eyes

  Alida Dors | Theater Rotterdam
  vr 22 dec ’23

  Durf jij echt te luisteren naar jezelf? Naar de innerlijke stemmen die je vertellen te vluchten voor wat je niet wil aangaan, of die je juist terugroepen naar wat echt belangrijk is? In Closed Eyes nodigt Alida Dors je uit om je af te sluiten van alle dagelijkse prikkels. Open je ogen en durf te dromen.

 • ATMEN

  Nicole Beutler Projects
  za 13 jan ’24
  -
  zo 14 jan ’24

  Laat je meevoeren naar een toekomst waarin de schouwburg is overwoekerd door de natuur. In de vochtige, vibrerende diepten heeft de natuur haar plek veroverd en krijgt de wilde belofte van een nu nog onvoorstelbare werkelijkheid geleidelijk vorm. 

 • Classical Ballet Gala Ukraine 4 ever

  United Ukrainian Ballet Company
  di 16 jan ’24

  De United Ukrainian Ballet Company bestaat uit 60 gevluchte dansers die sinds het uitbreken van de oorlog hun toevlucht hebben gezocht in Den Haag. Het afgelopen jaar heeft het gezelschap met groot succes op alle grote danspodia van de wereld gedanst. Van Amsterdam tot Sydney, van Londen tot Washington en Los Angeles. In Engeland zijn zij genomineerd voor het beste balletgezelschap. 

 • The End - part 2

  Arno Schuitemaker
  wo 17 jan ’24

  In een tijd waarin de spanning tussen verandering en behoud meer voelbaar is dan ooit, richt Arno Schuitemaker zich met The End - part 2 op de toekomst. 

 • Verzoeknummer

  Golden Palace
  wo 24 jan ’24

  In 1973 schrijft Franz Xaver Kroetz een bijzonder toneelstuk waarin niet wordt gesproken: Wunschkonzert

 • Losers

  Jelena Kostić
  za 27 jan ’24

  Het gevoel een loser te zijn kennen we allemaal. In Losers onderzoekt choreograaf Jelena Kostić de verschillende gedaantes van het ‘loserschap’: schaamte, (zelf)medelijden, verdriet, en de noodzaak om onze slechtere momenten te relativeren en te transformeren. 

 • J.S. Bach – De Apocalyps

  OPERA2DAY & de Nederlandse Bachvereniging
  di 30 jan ’24

  OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging gingen de uitdaging aan om de opera die Bach nooit schreef te maken.

 • Swan Lake

  Introdans
  di 6 feb ’24

  Met Swan Lake maakt de Belgische choreograaf Stijn Celis een frisse, humoristische en innovatieve bewerking van het 'ballet der balletten: het Zwanenmeer

 • Delusion 2.0

  Oxygen | Jennifer Romen
  di 20 feb ’24

  Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol tot in de puntjes gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies. Afgelopen seizoen stond ze in een uitverkochte Philipszaal, nu gaat ze voor de Hertog Jan Zaal. 

 • Breakin' Convention

  vr 23 feb ’24

  In 2021 kwam het baanbrekende Londense hiphopfestival Breakin' Convention voor het eerst naar een klein aantal theaters in Nederland. Nu, in 2023, is het terug! Beleef spectaculaire en vurige performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls en ontdek lokaal talent op dit speciale festival. 

 • Beauty Persists

  Igone de Jongh
  vr 23 feb ’24

  Igone de Jongh gaat terug naar háár ultieme vorm van schoonheid: dans! 

van 3