Filters
Weergave opties

Toneel in het Parktheater

 • Pow wow

  MINOUX
  do 5 okt ’23

  Theatergezelschap MINOUX nodigt je uit voor een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen verschillende generaties. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op: dansende zeventigplussers, die graag hun mening en vragen delen met het publiek.

 • Lehman Trilogy

  Internationaal Theater Amsterdam
  do 12 okt ’23
  en
  vr 13 okt ’23

  Lehman Trilogy was de afgelopen jaren een groot succes op West End en Broadway. In een regie van Guy Cassiers brengt ITA dit weergaloze, 150 jaar omspannende verhaal voor het eerst in het Nederlands op de planken.

 • Doe eens lief

  Maas Theater en Dans
  KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

 • IK...eh ik

  Het Houten Huis & Nordland Visual Theater
  STROOM | KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  De prijswinnende en bejubelde voorstelling IK… eh ik van Het Houten Huis komt naar het Parktheater. Regisseur Elien van der Hoek maakte met o.a. muzikant/acteur Martin Franke en decorontwerper Douwe Hibma een surrealistische voorstelling die niet alleen lovende recensies opleverde maar ook twee Zilveren Krekels voor de ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ en de ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’  voor het decor. 

 • de bAAs

  de zAAk A
  try-out | KinderTheaterWeek
  di 17 okt ’23

  De bAAs neemt je met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. 

 • FERM

  Wildpark
  KinderTheaterWeek
  za 21 okt ’23
  -
  zo 22 okt ’23

  Ferm doet nooit iets half. Hij is zeg maar altijd een beetje… eh… veel. Hij heeft heel veel plannen en vindt het leuk om hele gevaarlijke dingen te doen, maar als iets niet lukt dan wordt Ferm ook wel heel boos. Te boos, want Ferm doet nooit iets half. En dan is iedereen ook boos terug en dan wordt Ferm heel stil. Op en dag, als Ferm weer eens te boos is geweest, ontdekt hij dat in een grote kist in de garage een ongevaarlijke Haai woont. Haai wordt een vriend die ziet dat Ferme niet boos is, maar boos heeft. Dat hij ook heel veel fantasie heeft en samen beleven ze een béétje grote avonturen.

 • thinX open avond: een blik in de toekomst

  Parktheater Eindhoven
  di 24 okt ’23

  thinX bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren in Pand P met een bijzondere open avond! Als Parktheater ondersteunen we al sinds 2012 jonge theatermakers. Vanavond laten een aantal nieuwe makers korte performances zien uit de projecten waar ze momenteel aan werken. 

 • Theaterversie van de Keti Koti Tafel

  Orkater in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel
  Onderdeel van de plantage van onze voorouders
  vr 27 okt ’23

  Orkater en Stichting Keti Koti Tafel bieden vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en mensen van kleur, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

 • Vecht

  Maxine Palit de Jongh, Zephyr Brüggen, Nadia Amin | Likeminds
  Let's talk about Democracy
  vr 3 nov ’23
  en
  za 4 nov ’23

  Wat betekent het als je wordt uitgekleed door de overheid? Wat betekent het als je altijd op je hoede moet zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?

 • De grote ik heb hier geen zin in show

  Theater Artemis
  STROOM
  zo 5 nov ’23

  In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Wanneer ze zich eventjes onbespied wanen, blijken ze toch in beeld te zijn. Vluchten kan niet, dus ja... dan moet je iets... show, entertainment... maar hoe? In de paniek in hun ogen zie je hun hartstochtelijk wens: zo snel mogelijk terug naar het donker, weg uit het helse licht! 

   

   

 • So Far So Good

  Wat we doen | Theater Rotterdam
  Let's talk about Democracy
  do 9 nov ’23

  De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te kijrgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Is het een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

 • Baba

  Willem Voogd & Evgenia Brendes
  Let's talk about Democracy
  vr 10 nov ’23

  In 1944 stapt de Russische oma van acteur Willem Voogd (o.a. bij het grote publiek bekend van Mees Kees en De proefkeuken) vanuit Odessa in de voormalige Sovjet-Unie op een Duitse trein naar het Westen; de liefde achterna. Wat volgt is een reis van zes maanden, dwars door Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Via gebombardeerde spoorlijnen, werkkampen en illegale grensovergangen komt ze uiteindelijk aan bij haar liefde in Nederland. 

 • De avond is ongemak

  Jip Smit & Imke Smit
  do 16 nov ’23

  Het beklemmende verhaal van De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van (Marieke) Lucas Rijneveld, is voor het eerst in het theater te zien.

 • Wie de fuck is Alice

  de Theatertroep
  do 16 nov ’23

  In deze screwball comedy volgen we antiheld Alice, een dertiger die zich staande probeert te houden in een steeds meer op succes gerichte maatschappij. Ze wordt door haar halfzusje Lizzy vergezeld op een slapstick helletocht door hedendaags Nederland; een wereld bevolkt met criminele baronnen, kwakzalvers, wappies, radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen.

 • Wat mijn man niet weet

  Victoria Koblenko, Emma Linssen & Birgit Schuurman
  wo 22 nov ’23

  De leukste  en spannendste vriendinnencomedy  met in de hoofdrollen Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman. Een humoristische voorstelling over vriendschap, trouw en ontrouw. Is mijn man wel te vertrouwen? En hoe zit dat met mijn beste vriendinnen?

van 4