Filters

Toneel in het Parktheater

Weergave opties
 • Gaafland

  Parktheater Eindhoven en Het Nationale Theater
  do 1 jun ’23

  Het Nationale Theater en Parktheater Eindhoven vragen zich in de aanloop naar de première van Laagland af hoe de samenwerking tussen burgers en politici in werkelijkheid eigenlijk verloopt. Gaafland is een theatrale avond over burgerparticipatie.

 • Laagland

  Het Nationale Theater
  wo 7 jun ’23
  -
  za 10 jun ’23
  Nieuwe toneelvoorstelling van schrijver Nathan Vecht over de staat van Nederland

  Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht. Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. 

 • Kunu

  vr 30 jun ’23

  De humeurige Afrikaanse God Elegua is mensen moe. Hij vindt ze onverteerbaar, koppig en willen niet leren. Waarom zou hij zijn tijd verspillen aan onzinnige levensvragen als ze toch niet luisteren…

 • De monteur en het meisje

  Wonka X Wildpark
  di 11 jul ’23

  Wonka Podia en Wildpark gaan on tour met De monteur en het meisje! Samen brengen we deze voorstelling naar open buitenlocaties in Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven, Bergeijk en Helmond. Elk kind (en volwassene) is van harte uitgenodigd om gratis te komen kijken. Op 11 juli speelt de voorstelling op het Snelliushof in Eindhoven.  

   

   

 • Alleen met de goden

  Afslag Eindhoven
  vr 1 sep ’23
  -
  zo 10 sep ’23

  Aaron: “Ik fluister in z’n oor: er zit meer in je, Otis. Meer dan ‘n asielhond. Heel misschien, als ik de mensen kan laten zien hoe jij je gedraagt, dan vind je een baasje. ‘n Warm thuis.”

 • Het Debuut 2023

  Via Rudolphi Producties
  do 28 sep ’23

  Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals in het voorjaar worden de debutanten gescout door heel Nederland en België. Op één avond ontdek je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst.

 • Pow wow

  MINOUX
  do 5 okt ’23

  Theatergezelschap MINOUX nodigt je uit voor een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen verschillende generaties. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op: dansende zeventigplussers, die graag hun mening en vragen delen met het publiek.

 • Lehman Trilogy

  Internationaal Theater Amsterdam
  do 12 okt ’23
  -
  vr 13 okt ’23

  Lehman Trilogy was de afgelopen jaren een groot succes op West End en Broadway. In een regie van Guy Cassiers brengt ITA dit weergaloze, 150 jaar omspannende verhaal voor het eerst in het Nederlands op de planken.

 • Doe eens lief

  Maas Theater en Dans
  KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

 • IK...eh ik

  Het Houten Huis & Nordland Visual Theater
  KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt… 

 • de bAAs

  de zAAk A
  try-out | KinderTheaterWeek
  di 17 okt ’23

  De bAAs neemt je met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. 

 • Theaterversie van de Keti Koti Tafel

  Orkater in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel
  Onderdeel van de plantage van onze voorouders
  vr 27 okt ’23

  Orkater en Stichting Keti Koti Tafel bieden vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en mensen van kleur, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

 • Vecht

  Maxine Palit de Jongh, Zephyr Brüggen, Nadia Amin | Likeminds
  vr 3 nov ’23
  -
  za 4 nov ’23

  Wat betekent het als je wordt uitgekleed door de overheid? Wat betekent het als je altijd op je hoede moet zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?

 • De grote ik heb hier geen zin in show

  Theater Artemis
  zo 5 nov ’23

  In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich opeens dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja... dan moet je iets... show, entertainment... maar hoe?

 • So Far So Good

  Wat we doen | Theater Rotterdam
  do 9 nov ’23

  De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te kijrgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Is het een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?