WIE ZIJN WIJ?

Een dynamisch, innovatief theater, gelegen aan de rand van het Stadswandelpark

Sinds 1964 bestaat de Stadsschouwburg Eindhoven, die vanaf 2007 Parktheater Eindhoven wordt genoemd. Een theater met een Hertog Jan zaal (944 plaatsen), een Philipszaal (510 plaatsen) en een Kameleonzaal (150 plaatsen). Parktheater is tevens oprichter en lid van coöperatie Pand P, een theater met een grote zaal (110 plaatsen), middenzaal (56 plaatsen) en een kleine zaal (25 plaatsen).

Al bij de geboorte in 1964 kreeg het Parktheater de missie mee om inwoners van stad en regio te voorzien van meerdere perspectieven, culturen, smaken en kleuren. De woorden die we hiervoor in de moderne missie symbool maakten: Raak Elkaar. Inmiddels is dat geëvolueerd naar het bieden van meer perspectief, meer actief vertaald in de missie Meer Dan Jij...

Het Parktheater heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van vooral aanbieder van voorstellingen in eigen huis voor eigen publiek naar ook co-creator van activiteiten, voorstellingen, initiatieven die mensen raken en verbinden. Zowel in eigen huis als buiten het eigen huis, voor zowel het bekende als het nog niet gekende publiek, voor zowel theaterliefhebbers als liefhebbers met een afstand tot de theatermarkt.

Het Parktheater heeft als hoofddoelstelling: het bieden van een breed en divers aanbod voor een groot en breed publiek.