Een podium voor het theater van de toekomst.
Een podium voor theatermakers van de toekomst.

 

Al 10 jaar begeleiden we talent voor het theater van de toekomst. THINX is een programma waarin we theatermakers uit de regio een podium bieden en hun visie in de schijnwerpers zetten. Wij geloven dat investeren in talentvolle makers, investeren is in de toekomst van de podiumkunsten!

Innovatief programma


De nieuwe generatie theatermakers kijkt anders naar de definitie van theater; maatschappelijke thema's worden belangrijker en makers gaan kruisbestuivingen aan met andere disciplines. Zo combineren zij film met dans, onderzoeken ze toneel op locatie of brengen een live podcast. Wij werken graag intensief met hen samen omdat wij geloven in hun creatieve kracht, visie en nieuwe perspectieven. Door met de makers mee te bewegen en hen te faciliteren kunnen zij zich concentreren op hun artistieke handtekening. Binnen THINX onderzoeken én verleggen zij de huidige grenzen van theater waardoor nieuwe combinaties van spelers en publiek elkaar vinden. Samen geven we vorm aan het theater van de toekomst!

THINX makers


Met het THINX programma ondersteunen we talenten die aan het begin van hun professionele carrière staan door actief met ze mee te denken over hun ambitie als maker. We bieden hen de benodigde kennis en ruimte om te groeien in hun artistieke, zakelijke en professionele ontwikkeling. Onze betrokkenheid en expertise heeft al veel makers geholpen in het bereiken van hun ambitie. 

Maak kennis met de makers


De THINX makers van 2024 zijn Salman Dirir, Jess Oberlin, Carmen Verduyn & Terence 'Machete' van Lange, Xandry van den Besselaar en Luuk Ritmeester. Wil je alvast kennis met ze maken? Dat kan! Lees hieronder meer over onze talenten.

THINX op het podium

Toekomstige makers


Urban dans of spoken word, autodidact of academie; bij THINX denken we niet in kaders, maar zien we talent. Talent dat, met de juiste ondersteuning, kan uitgroeien naar een ster op het podium. Binnen het THINX programma kun je experimenteren met interdisciplinaire vormen van theater. Je krijgt de ruimte om je artistieke visie verder te ontwikkelen en dit een podium te geven. In dit traject ontvang je (artistieke) begeleiding van THINX mentor Vitória Aquino en een externe coach uit het werkveld.

THINX is de culturele partner in Eindhoven van PLAN Brabant. Als THINX maker krijg je van het Parktheater repetitieruimte ter beschikking, speeldata in ons theater Pand, technische, facilitaire en publicitaire ondersteuning en een kleine financiële bijdrage. Daarnaast ondersteunen wij je in het zoeken naar extra financiële middelen, om je producties te bekostigen.

Vitória is altijd nieuwsgierig naar nieuw talent! Ben je een Theatermaker met wortels in Eindhoven en wil je je aanmelden voor het talentontwikkelingsprogramma THINX? Mail naar vitoria.aquino@parktheater.nl

THINX open avond


THINX is een broedplaats voor innovatie en creatie, maar het is ook een plek waar kennis en inspiratie samenkomt. Huidige THINX makers laten zich inspireren door de opgedane kennis van oud THINX makers. Zo bouwen we aan een collectief waar kennis niet verloren gaat maar word doorgegeven. Door met elkaar in contact te blijven ontstaan nieuwe samenwerkingen en grensverleggend theater. Om dit collectief te blijven voeden is er jaarlijks de THINX open avond. Een avond vol kennis en verdieping, inspirerende ontmoetingen en mooie previews waarin THINX makers hun ‘work in progress’ tonen.

Terugblik


Vorig jaar vierden we het 10-jarig bestaan van THINX! In de afgelopen tien jaar hebben we gepassioneerde makers zien uitgroeien tot gevestigde namen in de theaterwereld: Andre Grekhov, Inge Wannet, Jeroens Clan, Marcel Osterop, Kim Leeuw, Leon van der Zanden, Oscar de Boer, Comedy Academy, Leonie van Andel, Lisah Baert, Anne van der Steen, Hanna van Mourik Broekman, Michele Rijzewijk, Simon Bus, Irene Geurts, Stephan Cornelus Velema, Suheyla Yalcin Munganyende, Helene Christelle, Ilse Oostvogels. Naast het ondersteunen van alle talenten, hebben we ook gebouwd aan een collectief vol kennis, inspiratie, creativiteit en waardevolle samenwerkingen. 

Maar we kijken ook uit naar wat komen gaat. Met het programma THINX zullen wij creativiteit en innovatie blijven ondersteunen en aanmoedigen. Op naar een volgende tien jaar betekenisvol theater!