Filters
Weergave opties
 • Wetenschap voor iedereen

  Universiteit van Nederland Live
  vr 6 okt ’23

  Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

   

   

 • Filosofietsen

  Wim Daniëls
  di 24 okt ’23

  Taalexpert Wim Daniëls doet op verrassende en vermakelijke wijze de historie van de fiets uit de doeken.

 • Theaterversie van de Keti Koti Tafel

  Orkater in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel
  Onderdeel van de plantage van onze voorouders
  vr 27 okt ’23

  Orkater en Stichting Keti Koti Tafel bieden vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en mensen van kleur, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

 • Voor ieder wat waars

  Rob Wijnberg | De Correspondent live
  Let's talk about Democracy
  wo 8 nov ’23

  Terwijl onze schermen zich vullen met nepnieuws, complottheorieën en liegende politici, dringt zich voortdurend de vraag op: wat is waar?

 • Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes

  Joris Luyendijk
  Let's talk about Democracy
  di 14 nov ’23

  Mannen zoals Joris Luyendijk domineren de wereld. Zij zijn de standaard waar iedereen zich naar moet voegen. Zij hoeven zich nooit in anderen te verplaatsen om hogerop te komen. Maar waarom geven we eigenlijk de macht aan de mensen met zo weinig levenservaring? 

 • Langs de zijderoute met Ruben & Jelle

  Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius
  Let's talk about Democracy
  ma 20 nov ’23

  Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius, makers van o.a. de indrukwekkende VPRO-reisserie Langs de Nieuwe Zijderoute, komen naar het Parktheater! De geboren verhalenvertellers nemen deze keer de theaterbezoeker mee op hun reizen. 

 • Auti-communicatie verbindt

  Mensen met en zonder autisme
  di 26 mrt ’24

  Communiceren doe je samen. Maar wat nu als de een heel anders denkt dan de ander? Dan ontstaat er snel miscommunicatie en onbegrip over en weer. Colette de Bruin, grondlegger van de Geef me de 5-methodiek, ziet het vaak gebeuren tussen mensen met en zonder autisme. 

 • De Grote Europashow

  De Kiesmannen
  di 7 mei ’24

  In mei 2024 mogen wij, Europeanen, ons weer beraden over de toekomst van ons continent. Na vijf onstuimige jaren is het de vraag hoe wij, de Europese burgers, vinden dat we verder moeten gaan in Europa. 

 • Rust in je hoofd

  Michael Pilarczyk
  reprise
  di 14 mei ’24

  In Rust in je hoofd vertelt Michael Pilarczyk over levenskunst. Over wat je kan doen om je geluksgevoel te verhogen, je onrustige en angstige gedachten te laten verdwijnen en hoe je weer rust krijgt in je hoofd.