Vrienden Parktheater Eindhoven

Stichting Vrienden Parktheater Eindhoven is een actieve club van 500 betrokken theaterliefhebbers. Als lid van de Vrienden draag je bij aan een boeiend en bruisend cultureel leven in Eindhoven. Je komt meer te weten over theater en je ontmoet artistieke en creatieve mensen tijdens de verschillende activiteiten.
Het bestuur bestaat uit Jan Goverde (voorzitter), Wim de Ruijter (penningmeester), Els Zonderman (secretaris) en Paula Seuntjens (coördinator). 

Agenda

HET NATIONALE THEATER - LAAGLAND
Op 9 Juni 2023 speelt Het Nationale Theater de nieuwe voorstelling Laagland. In samenwerking met het Parktheater bieden wij u als Vriend van het Parktheater deze voorstelling aan voor een speciale prijs. Aanvang om 20.30 uur in de Philipszaal. Voorafgaand is er een inleidend gesprek om 19.00 uur met regisseur Eric de Vroedt in de Kameleon.

DE VERGETEN TWENTE LENTE  Met o.a. de bekende actrice Johanna ter Steege
Op zondag 4 Juni gaan we naar het Theaterspektakel De Vergeten Twentse Lente. De thema's van de voorstelling zijn actueler dan ooit. Het is een voorstelling over wat was, wat is en wat gaat komen. Waarin heden en verleden onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Een voorstelling over de dingen van alledag en hartverscheurende dilemma,s. Zonder meer een indrukwekkende voorstelling. 
We maken deze reis per bus en vertrekken om 10.00 uur vanaf het Parktheater in Eindhoven.

VOORJAARSLUNCH
Op zondag 16 april as. zal de voorjaarslunch plaatsvinden in restaurant Bij13 In het Parktheater.
Als gast ontvangen we deze middag Wesley van der Lingen, eventmanager en technisch coördinator in het Parktheater. Wegens ziekte kon hij bij de nieuwjaarslunch helaas niet aanwezig zijn. Tijdens de voorjaarslunch gaat Jan Goverde in gesprek met hem en zal hij ons vertellen over zijn werkzaamheden binnen het Parktheater. Zijn veelzijdigheid, kundigheid en enthousiasme zullen ons zeker verrassen. 

Voor eventuele vragen kunt u telefonisch terecht bij Els Zonderman: 040-2410646.

JOHANNA TER STEEGE TE GAST BIJ DE VRIENDEN
Op zondag 5 maart 2023 bent u van harte welkom bij het interview met actrice Johanna ter Steege. Onder deskundige leiding van Jan Goverde zal zij ons meenemen in haar wereld van theater, film, televisie en haar eigen muzikale theaterproducties. 
Johanna ter Steege volgde haar opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar en vervolgde haar opleiding op de Toneelschool in Arnhem. Ze ontwikkelde zich tot een van de weinig Nederlandse actrices met een succesvolle internationale carrière.
Actrice Johanna ter Steege groeide op in haar geliefde Twente. Na haar opleiding sloeg ze haar vleugels uit en speelde ze in prachtige internationale films en ontving verschillende filmprijzen. In Nederland konden we haar bewonderen in de speelfilm ‘De Beentjes van Sint- Hildegard’ samen met Herman Finkers. Naast deze filmcarrière zagen we haar steeds meer in het theater o.a. in ‘Het Oog van de Storm’ met Hans Croiset en Anne Wil Blankers.
De laatste jaren is ze terug bij haar Twentse roots en voegt ze aan haar carrière een nieuw hoofdstuk toe met haar eigen theaterproducties op locatie (Vliegveld Twente). De spectaculaire muzikale toneelvoorstelling ‘Hanna van Hendrik’ werd zo’n groot succes, dat er in het komend voorjaar opnieuw een theaterproductie op locatie van haar te zien is. ‘De Vergeten Twentse Lente’.  Wij ontvangen u op zondag 5 maart 2023 vanaf 14.00 uur in het Theatercafé in het Parktheater, waarna we om 14.30 uur welkom zijn in de Kameleon voor het interview. In aanwezigheid van Johanna ter Steege sluiten we deze middag af met een hapje en een drankje.

NIEUWJAARSLUNCH BIJ13
Op zondag 15 januari vindt de jaarlijkse Nieuwjaarslunch plaats in het restaurant Bij 13 in het Parktheater.
We willen op feestelijke wijze het glas heffen op het nieuwe Vriendenjaar 2023. We kunnen terugkijken op een bijzonder Vriendenjaar 2022. Een Vriendenjaar met vrolijke, kritische, verrassende en emotionele momenten. Als gast ontvangen we deze middag Wesley van der Lingen. Eventmanager en Technisch coördinator in het Parktheater. Hij zal ons vertellen over zijn werkzaamheden binnen het Parktheater. Tijdens het interview zal zijn veelzijdigheid, kundigheid en enthousiasme ons zeker verrassen.We kijken uit naar uw aanwezigheid, zodat we u persoonlijk een gelukkig, voorspoedig en vooral een gezond 2023 toe kunnen wensen.
De kosten voor deze lunch van €17,50 p.p. kunt u vóór 8 januari 2023 overmaken op rekeningnummer NL 54 RABO 0312 3696 38 t.n.v. Vrienden Parktheater Eindhoven onder vermelding van Nieuwjaarslunch 15 januari 2023, uw adres en het aantal personen. Uw betaling is tevens uw aanmelding.
Voor eventuele vragen kunt u telefonisch terecht bij Els Zonderman: 040-2410646.

Bulletins


Twee keer per jaar ontvangen alle Vrienden het Vriendenbulletin met interviews, achtergrondinformatie en andere leuke wetenswaardigheden. Hieronder de meeste recente bulletins.

Lidmaatschap


Het lidmaatschap is € 35 voor 2 personen op één adres per jaar en € 25 voor 1 persoon per jaar.
Vriend worden? Neem contact op via 040 - 2 11 11 22 of stuur een e-mail aan vrienden@parktheater.nl 

Lidmaatschap Stichting Vrienden van het Parktheater

Word Vriend van het Parktheater

Contact


Stichting Vrienden Parktheater Eindhoven
Els Zonderman

Theaterpad 1
5615 EN Eindhoven
vrienden@parktheater.nl
040 - 2 41 06 46

Donateur worden? Steun het Parktheater met een gift 

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

Meer informatie