Vrienden Parktheater Eindhoven

Stichting Vrienden Parktheater Eindhoven is een actieve club van 500 betrokken theaterliefhebbers. Als lid van de Vrienden draag je bij aan een boeiend en bruisend cultureel leven in Eindhoven. Je komt meer te weten over theater en je ontmoet artistieke en creatieve mensen tijdens de verschillende activiteiten.
Het bestuur bestaat uit Jan Goverde (voorzitter), Wim de Ruijter (penningmeester), Els Zonderman (secretaris) en Paula Seuntjens (coördinator). 

Agenda

Interview met Mylou Frencken 

Ze is bevlogen, ze is talentvol en origineel. Op zondag 7 april 2024 om 14.30 uur laat Jan Goverde ons kennis maken met een entertainer, die in de kleinkunst - en theaterwereld een geheel eigen plaats inneemt.  Mylou Frencken is een Nederlandse cabaretière, zangeres, actrice en schrijfster. 

Ze groeide op in Haarlem en op de middelbare school ging haar belangstelling al uit naar muziek en theater. Haar talent bleef niet onopgemerkt. Als brugklasser werd ze gevraagd voor een rol in de televisieserie de zesde klas.

Na het afronden van haar studie aan de kleinkunstacademie in Amsterdam werd ze actief in de theater- en televisiewereld. Met haar eigen voorstellingen, zowel solo als met collega’s, boekte ze snel succes. Naast het spelen van voorstellingen schrijft ze teksten voor theaterprogramma’s en is ze columniste in het Haarlems Dagblad. Haar boek zonder bert verscheen na het overlijden van haar echtgenoot Bert Klunder. Met hem maakte ze verschillende cabaretprogramma’s.  In Haarlem heeft ze haar eigen theater, theater de liefde, opgericht. Een bruisende plek voor cabaret, kleinkunst, muziek, interviews en kinderprogramma’s.  Als barvrouw en zangeres is ze al jarenlang te zien in de televisiequiz met het mes op tafel. 

Wij wensen u een gezellige en vrolijke middag in de Kameleonzaal van Parktheater Eindhoven.


BART PEETERS TE GAST  
Op zondagmiddag 3 maart 2024 om 14.30 uur gaat Jan Goverde in gesprek met Bart Peeters, manager, vriend en biograaf van de in 2018 overleden Nederlandse zangeres Anneke Grönloh. Geboren in Indonesië en opgegroeid in Eindhoven. Bekend van o.a. de hits ‘Brandend Zand’,’Paradiso’ en ‘Soerabaja’.

Bart Peeters kwam op 17-jarige leeftijd in contact met de zangeres. Hoe deze ontmoeting zijn leven veranderde, zal hij ons deze middag met verhalen, anekdotes en met beelden vertellen. In het bijzijn van de Erevrienden Conny Vink en Marjon Lambriks. Twee vriendinnen van Anneke Grönloh die graag, samen met Bart, terugkijken op deze bijzondere vriendschap.

Na het jarenlang verzamelen van materiaal over Anneke publiceerde Bart Peeters in 2019 zijn biografie over haar: ”Anneke Grönloh de biografie”. Een levensverhaal vol met verrassingen, humor en tragiek.

Een bijzondere middag met veel kijk-en luisterplezier in de Kameleonzaal van Parktheater Eindhoven.  

NIEUWJAARSLUNCH IN BIJ13
Evenals in de voorgaande jaren nodigen we alle vrienden graag uit voor de jaarlijkse Nieuwjaarslunch op zondag 14 januari 2024 om 12.00 uur in restaurant BIJ13 in het Parktheater.

Samen blikken we terug op de Vriendenactiviteiten in 2023 en brengen we een toost uit op het komende Vriendenjaar 2024. Restaurant BIJ13 zorgt voor een extra feestelijke en warme lunch, waarbij de koffie, thee en water inbegrepen zijn. Tijdens de lunch gaat Jan Goverde in gesprek met mw. Petra Cardinaal, de drijvende kracht achter het oprichten van Fotogalerie Pennings.
Zij zal met passie vertellen hoe, na het sluiten van de gerenommeerde meubelzaak Pennings (Geldropseweg), de toen al bestaande fotogalerie uitgroeide tot Fotogalerie Pennings Eindhoven. Inmiddels staat de fotogalerie, de oudste nog bestaande fotogalerie van Nederland, bekend onder de naam Pennings Foundation. De Foundation heeft als doel een platform te zijn voor fotografie, video en new media art en kijkers, kopers, opdrachtgevers en makers bij elkaar te brengen.

INTERVIEW MET MARGÔT ROS
Wegens het succes van Margôt Ros met haar theatervoorstelling Brabantse Nachten zijn lang is zij met deze voorstelling opnieuw te zien in het Parktheater van 14 t/m 17 december 2023. Naast deze optredens en ondanks haar lange dagen in Brabant, heeft zij speciaal voor de Vrienden tijd vrij gemaakt voor het interview met Jan Goverde op zaterdag 16 december 2023 in de Kameleon.

Margôt Ros, geboren in Eindhoven, is actrice, regisseuse, komediemaakster en schrijfster. Zij verwierf vooral bekendheid met het komische televisieprogramma Toren C.

Ze speelde bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Orkater en Noord Nederlands toneel. Daarnaast zagen we haar regelmatig in het televisieprogramma De vloer op. Op dit moment is ze te zien in de politieserie Flikken Rotterdam.

Eind 2022 maakte ze haar opwachting met haar solovoorstelling Brabantse nachten zijn lang in het Parktheater in Eindhoven. Samen met schrijver en partner Jeroen Kleijne bracht zij na haar hersenschudding, die ze opliep tijdens een theatervoorstelling, het boek Hersenschorsing uit.

Bulletins


Twee keer per jaar ontvangen alle Vrienden het Vriendenbulletin met interviews, achtergrondinformatie en andere leuke wetenswaardigheden. Hieronder de meeste recente bulletins.

Lidmaatschap


Het lidmaatschap is € 35 voor 2 personen op één adres per jaar en € 25 voor 1 persoon per jaar.
Vriend worden? Neem contact op via  040- 2 41 06 46 of stuur een e-mail aan vrienden@parktheater.nl 

Contact


Stichting Vrienden Parktheater Eindhoven
Els Zonderman

Theaterpad 1
5615 EN Eindhoven
vrienden@parktheater.nl
040 - 2 41 06 46

Donateur worden? Steun het Parktheater met een gift 

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

Meer informatie