Vrienden Parktheater Eindhoven

Stichting Vrienden Parktheater Eindhoven is een actieve club van 500 betrokken theaterliefhebbers. Als lid van de Vrienden draag je bij aan een boeiend en bruisend cultureel leven in Eindhoven. Je komt meer te weten over theater en je ontmoet artistieke en creatieve mensen tijdens de verschillende activiteiten.
Het bestuur bestaat uit Jan Goverde (voorzitter), Wim de Ruijter (penningmeester), Els Zonderman (secretaris) en Paula Seuntjens (coördinator). 

Agenda

JOHANNA TER STEEGE TE GAST BIJ DE VRIENDEN
Op zondag 5 maart 2023 bent u van harte welkom bij het interview met actrice Johanna ter Steege. Onder deskundige leiding van Jan Goverde zal zij ons meenemen in haar wereld van theater, film, televisie en haar eigen muzikale theaterproducties.

Johanna ter Steege volgde haar opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar en vervolgde haar opleiding op de Toneelschool in Arnhem. Ze ontwikkelde zich tot een van de weinig Nederlandse actrices met een succesvolle internationale carrière.

Actrice Johanna ter Steege groeide op in haar geliefde Twente. Na haar opleiding sloeg ze haar vleugels uit en speelde ze in prachtige internationale films en ontving verschillende filmprijzen. In Nederland konden we haar bewonderen in de speelfilm ‘De Beentjes van Sint- Hildegard’ samen met Herman Finkers. Naast deze filmcarrière zagen we haar steeds meer in het theater o.a. in ‘Het Oog van de Storm’ met Hans Croiset en Anne Wil Blankers.

De laatste jaren is ze terug bij haar Twentse roots en voegt ze aan haar carrière een nieuw hoofdstuk toe met haar eigen theaterproducties op locatie (Vliegveld Twente). De spectaculaire muzikale toneelvoorstelling ‘Hanna van Hendrik’ werd zo’n groot succes, dat er in het komend voorjaar opnieuw een theaterproductie op locatie van haar te zien is. ‘De Vergeten Twentse Lente’. 

Wij ontvangen u op zondag 5 maart 2023 vanaf 14.00 uur in het Theatercafé in het Parktheater, waarna we om 14.30 uur welkom zijn in de Kameleon voor het interview. In aanwezigheid van Johanna ter Steege sluiten we deze middag af met een hapje en een drankje.

U kunt zich aanmelden vóór 26 februari 2023 per e-mail: elsjech@hotmail.com of telefonisch bij Els Zonderman: 040 2410646 

Wie bint onwies wies met ieleu en heb völle wille!

NIEUWJAARSLUNCH BIJ13
Op zondag 15 januari vindt de jaarlijkse Nieuwjaarslunch plaats in het restaurant Bij 13 in het Parktheater.
We willen op feestelijke wijze het glas heffen op het nieuwe Vriendenjaar 2023. We kunnen terugkijken op een bijzonder Vriendenjaar 2022. Een Vriendenjaar met vrolijke, kritische, verrassende en emotionele momenten. Als gast ontvangen we deze middag Wesley van der Lingen. Eventmanager en Technisch coördinator in het Parktheater. Hij zal ons vertellen over zijn werkzaamheden binnen het Parktheater. Tijdens het interview zal zijn veelzijdigheid, kundigheid en enthousiasme ons zeker verrassen.We kijken uit naar uw aanwezigheid, zodat we u persoonlijk een gelukkig, voorspoedig en vooral een gezond 2023 toe kunnen wensen.
De kosten voor deze lunch van €17,50 p.p. kunt u vóór 8 januari 2023 overmaken op rekeningnummer NL 54 RABO 0312 3696 38 t.n.v. Vrienden Parktheater Eindhoven onder vermelding van Nieuwjaarslunch 15 januari 2023, uw adres en het aantal personen. Uw betaling is tevens uw aanmelding.
Voor eventuele vragen kunt u telefonisch terecht bij Els Zonderman: 040-2410646.

Interview met Eelco Smits
Op zondag 11 december 2022 zal Jan Goverde ons laten kennis maken met Eelco Smits. Een veelzijdig Nederlands acteur van tv-, film- en theaterproducties. Een veelbelovend interview, waarin zal blijken dat succes en bescheidenheid hand in hand kunnen gaan. 

Eelco Smits studeerde in 2001 af aan de Toneelacademie Maastricht, waarna hij zich aanvankelijk verbond aan het Ro Theater, een van de grootste toneelgezelschappen gevestigd in Rotterdam. Enige jaren later stapte hij over naar Toneelgroep Amsterdam (nu Internationaal Nationaal Theater, ITA), waar hij als vast acteur in tientallen voorstellingen schitterde. Waaronder Macbeth, Hamlet vs Hamlet, Kings of war, De dingen die voorbijgaan, Een klein leven, De meeuw. Indrukwekkend was zijn solovoorstelling Song from far away. Jarenlang te zien geweest in diverse theaters. Menige rol vervulde hij in de Nederlandse film. Zo speelde hij de rol van prins Friso in de film Majesteit: De droom van Beatrix.

Velen onder ons zullen hem herkennen van bekende tv-producties. Eelco Smits speelde onder meer in Bloedverwanten, Baantjer, Van God los. Flikken Rotterdam, KLEM en Vliegende Hollanders.

Vanaf het theaterseizoen 2023-2024 keert hij terug naar ITA in de reprise Kings of war (regie Ivo van Hove).

We ontvangen u vanaf 14.00 uur in het Theatercafé in het Parktheater. Het interview begint om 14.30 uur in de Grote Foyer. Na afloop van het interview sluiten we de middag af onder het genot van een hapje en een drankje. U kunt zich aanmelden vóór 4 december 2022 aanstaande per e-mail: elsjech@hotmail.com of telefonisch bij Els Zonderman: 040-2410646.

Bulletins


Twee keer per jaar ontvangen alle Vrienden het Vriendenbulletin met interviews, achtergrondinformatie en andere leuke wetenswaardigheden. Hieronder de meeste recente bulletins.

Lidmaatschap


Het lidmaatschap is € 35 voor 2 personen op één adres per jaar en € 25 voor 1 persoon per jaar.
Vriend worden? Neem contact op via 040 - 2 11 11 22 of stuur een e-mail aan vrienden@parktheater.nl 

Lidmaatschap Stichting Vrienden van het Parktheater

Word Vriend van het Parktheater

Contact


Stichting Vrienden Parktheater Eindhoven
Els Zonderman

Theaterpad 1
5615 EN Eindhoven
vrienden@parktheater.nl
040 - 2 41 06 46

Donateur worden? Steun het Parktheater met een gift 

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

Meer informatie