Filters
Weergave opties

Dans in het Parktheater

 • Herfst

  Ryan Djojokarso
  za 7 okt ’23

  In  Ryan Djojokarso’s derde dansportret HERFST is de hoofdrol weggelegd voor de Dood. De dood is in aantocht. Of zij zichzelf ook aankondigt is de vraag, maar dát zij komst staat vast. We kunnen er niet omheen. We moeten afscheid nemen. We zullen rouwen. We zullen een ritueel bouwen

 • Don't wanna touch

  DOX | YoungGangsters
  STROOM
  di 10 okt ’23

  Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt? Door de ander, of door de omgeving.

 • Doe eens lief

  Maas Theater en Dans
  KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

 • thinX open avond: een blik in de toekomst

  Parktheater Eindhoven
  di 24 okt ’23

  thinX bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren in Pand P met een bijzondere open avond! Als Parktheater ondersteunen we al sinds 2012 jonge theatermakers. Vanavond laten een aantal nieuwe makers korte performances zien uit de projecten waar ze momenteel aan werken. 

 • Unbreakable

  Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers
  STROOM
  do 26 okt ’23

  In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Zuid-Afrika hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen, zijn deze dansers ‘unbreakable’.

 • GROOVE

  The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
  première
  vr 3 nov ’23

  Dress to impress voor deze Night Out on the Town vol live-muziek, improvisatie en spectaculaire moves, waar de Soul Train geen eindhalte kent.

 • So Far So Good

  Wat we doen | Theater Rotterdam
  Let's talk about Democracy
  do 9 nov ’23

  De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te kijrgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Is het een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

 • Giselle

  Het Nationale Ballet
  wo 15 nov ’23

  De oorspronkelijke versie van Giselle dateert uit de hoogtijdagen van de Romantiek, maar nog altijd wordt het ballet wereldwijd gedanst. In 2009 creëerden Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante een nieuwe, eigen versie van misschien wel de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire. Met succes, want hun Giselle veroverde niet alleen de harten van het Nederlandse publiek, maar ook die van toeschouwers in onder meer Spanje, China en Colombia.

 • Song of the dark forest

  Scapino Ballet Rotterdam
  di 21 nov ’23

  Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

 • Body as a weapon

  Sandra Kramerová
  Let's talk about Democracy
  wo 22 nov ’23

  Body as a Weapon is een dans- en multimediasolo geïnspireerd op grote optochten, de zogenaamde "Spartakiada", die in Tsjecho-Slowakije ten tijde van het socialisme werden gehouden. Deze parades verenigden duizenden mensen synchroon in een gezamenlijke choreografie en demonstreerden het idee van vrede en gemeenschap aan de ene kant, en politieke macht aan de andere kant.

 • De Grote Gele Graafmachine

  Het Laagland | SALLY Dansgezelschap Maastricht
  zo 26 nov ’23

  Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Een stel goed geoliede onderdelen doet altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt… 

 • High

  Danstheater AYA
  STROOM
  di 28 nov ’23

  High gaat over high on life! De drive om alles te voelen en te ervaren. In extase raken en in het hier en nu zijn.

 • Islands of Empathy (in a sea of chaos)

  Club Guy & Roni | Slagwerk Den Haag
  Let's talk about Democracy
  wo 29 nov ’23

  In Islands of Empathy (in a Sea of Chaos), de nieuwste performance van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, staat het thema empathie centraal en wordt onderzocht hoe dit de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven.  

 • The previous owner

  Dunja Jocic
  do 30 nov ’23

  In een nabije toekomst wordt het brein van een stervende man succesvol geüpload naar een jong lichaam. Als blijkt dat er nog steeds iets van de geest van de vorige eigenaar aanwezig is in dat lichaam, ontstaat er een strijd tussen dans en tekst met als inzet het nieuw gecreëerde wezen. 

 • Resilience

  United Cowboys
  première
  wo 6 dec ’23
  en
  do 7 dec ’23

  United Cowboys bestaat dit jaar 30 jaar en heeft wat te vieren. Op uitnodiging van het Parktheater brengen ze twee avonden vol dans, muziek, beeld en performance in de Philipszaal. 

van 3