Filters

Dans in het Parktheater

Weergave opties
 • HubClub

  Introdans
  di 13 jun ’23

  De HubClub van Introdans is een etalage van onweerstaanbare aantrekkelijke inclusieve danskunst.

 • Dorian

  Het Nationale Ballet & ISH Dance Collective
  vr 16 jun ’23

  Meisner en Gerris laten verschillende dansstijlen op verrassende wijze samenvloeien tot een bruisende mix van hiphop en ballet.

 • BREAK THE MOULD: SHOWCASE 2023

  Eindhoven Student Dance Association Footloose
  zo 18 jun ’23

  Wat is de Showcase? Het korte antwoord is een geweldige dansvoorstelling die choreografieën bevat van verschillende dansstijlen!

 • Herfst

  Ryan Djojokarso
  za 7 okt ’23

  In  Ryan Djojokarso’s derde dansportret HERFST is de hoofdrol weggelegd voor de Dood. De dood is in aantocht. Of zij zichzelf ook aankondigt is de vraag, maar dát zij komst staat vast. We kunnen er niet omheen. We moeten afscheid nemen. We zullen rouwen. We zullen een ritueel bouwen

 • Doe eens lief

  Maas Theater en Dans
  KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

 • Unbreakable

  Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers
  do 26 okt ’23

  In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Zuid-Afrika hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen, zijn deze dansers ‘unbreakable’.

 • GROOVE

  The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
  première
  vr 3 nov ’23

  Dress to impress voor deze Night Out on the Town vol live-muziek, improvisatie en spectaculaire moves, waar de Soul Train geen eindhalte kent.

 • So Far So Good

  Wat we doen | Theater Rotterdam
  do 9 nov ’23

  De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te kijrgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Is het een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

 • Giselle

  Het Nationale Ballet
  wo 15 nov ’23

  De oorspronkelijke versie van Giselle dateert uit de hoogtijdagen van de Romantiek, maar nog altijd wordt het ballet wereldwijd gedanst. In 2009 creëerden Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante een nieuwe, eigen versie van misschien wel de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire. Met succes, want hun Giselle veroverde niet alleen de harten van het Nederlandse publiek, maar ook die van toeschouwers in onder meer Spanje, China en Colombia.

 • Song of the dark forest

  Scapino Ballet Rotterdam
  di 21 nov ’23

  Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

 • Body as a weapon

  Sandra Kramerová | Productiehuis Theater de Generator
  wo 22 nov ’23

  “Laten we ons een wereld voorstellen waar er maar één ideaal is om te volgen, één waarde, één waarheid. Wat als deze waarheid liefde is?” In Dictatorship of love is het deze vraag die choreograaf Sandra Kramerová centraal stelt. Hoe worden idealen onderdrukkend? Hoe kan toewijding, inzet en liefde een dictatuur worden?

 • De Grote Gele Graafmachine

  Het Laagland | SALLY Dansgezelschap Maastricht
  zo 26 nov ’23

  Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Vier goed geoliede onderdelen doen altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt… 

 • High

  Danstheater AYA
  di 28 nov ’23

  High gaat over high on life! De drive om alles te voelen en te ervaren. In extase raken en in het hier en nu zijn.

 • Islands of Empathy (in a sea of chaos)

  Club Guy & Roni | Slagwerk Den Haag
  wo 29 nov ’23

  In Nederland hebben we geleerd om continu de beste versie van onszelf te zijn, als individu en onafhankelijk van de behoeften van anderen. Wanneer je hulp nodig hebt, is er blijkbaar iets mis met je. Een samenleving waarin zelfredzaamheid een aanbeveling is en hulp nodig hebben een teken van zwakte.

 • The previous owner

  Dunja Jocic
  do 30 nov ’23

  In een nabije toekomst wordt het brein van een stervende man succesvol geüpload naar een jong lichaam. Als blijkt dat er nog steeds iets van de geest van de vorige eigenaar aanwezig is in dat lichaam, ontstaat er een strijd tussen dans en tekst met als inzet het nieuw gecreëerde wezen.