Anne Harbers

IK...eh ik

Het Houten Huis & Nordland Visual Theater
STROOM | KinderTheaterWeek
zo 15 okt ’23 14:30 - 15:30
Doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt
zo 15 okt ’23
14:30 - 15:30

De prijswinnende en bejubelde voorstelling IK… eh ik van Het Houten Huis komt naar het Parktheater. Regisseur Elien van der Hoek maakte met o.a. muzikant/acteur Martin Franke en decorontwerper Douwe Hibma een surrealistische voorstelling die niet alleen lovende recensies opleverde maar ook twee Zilveren Krekels voor de ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ en de ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’  voor het decor. 

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt… 

Twee Zilveren Krekels
IK... eh ik is een muzikale, beeldende show over het gevecht met jezelf en de tijd. Deze voorstelling is de winnaar van twee Zilveren Krekels! Het Houten Huis en Nordland Visual Theater ontvingen de prijs voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. Ook decorontwerper en -bouwer Douwe Hibma viel in de prijzen. Hij kreeg een Zilveren Krekel voor ‘meest  indrukwekkende podiumprestatie’ voor het decorontwerp van IK… eh ik en zijn bijdrage aan het decorontwerp van Ruimtevlucht. 

De pers over Ik...eh ik:
“Ook deze fantasierijke regie van Elien van der Hoek levert weer een juweel van een voorstelling op die voor zesplussers is gemaakt, maar iedereen kan boeien.” (Scenes ★★★★★)
"De ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht." (Theaterkrant)

  • Exclusief consumptie 
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een kaartje 

“Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden – ook al staat er 6+ achter de titel. Ik... eh ik van Het Houten Huis is zo’n meesterwerk." ★★★★★

De Volkskrant

Lees het interview waarin regisseur Elien van der Hoek en muzikant/acteur Martin Franke vertellen hoe IK… eh ik tot stand kwam.
Naar het interview

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer