Elza Jo

Het achtste leven (voor Brilka)

Theater Oostpool | Nina Spijkers
Let's talk about Europe
vr 10 mei ’24 18:30 - 23:15
Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili
vr 10 mei ’24
18:30 - 23:15
  • vr 10 mei ’24
    18:30 - 23:15
    Pauze 20:05
    Philipszaal

Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

  • Duur: ca. 5 uur inclusief 2 pauze van 20 minuten
  • Deze voorstelling stond gepland op 28 april 2023 en is verplaatst naar 10 mei 2024

Credits

Naar de roman van Nino Haratischwili Tekst Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel Regie Nina Spijkers Regieassistent Emilie Pos Spel en muziek Marie Louise Stheins, Selin Akkulak, Liz Snoijink, Démira Jansen, Michael Muller, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra, Bram van der Heiden, Linde van den Heuvel, Rabbi Jallo  Vertaling Jantsje Post en Elly Schippers dramaturgie Madelon Kooijman |decor- en video-ontwerp Marloes en Wikke  kostuumontwerp Dymph Boss kap & grime ontwerp Bärbel Scheid lichtontwerp Yuri Schreuders muziekontwerp Wilko Sterke muziek en compositie Démira Jansen (DÉMIRA), Sharon Harman  koor arrangementen en begeleiding Keti Tsiklauri en Ivo Boswijk 

LET'S TALK ABOUT EUROPE

Themamaand over Europa

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer