We're all alone in this together

Kim Karssen | Frascati Producties
wo 20 nov ’24 20:30
Over een clown verkleed als mens in een volwassen wereld.
wo 20 nov ’24
20:30

We’re all alone in this together is een beeldende en muzikale voorstelling over daten en sociaal wenselijk gedrag. Met medespeler Elias De Bruyne neemt Kim Karssen je mee in explosie van fantasie die werkelijkheid lijkt, maar waarvan je gaandeweg hoopt dat het toch fantasie is.

Twee individuen willen niet alleen zijn, maar weten ook niet zo goed hoe het samen moet. Ze willen een wereld bouwen, maar weten niet wat het juiste gereedschap daarvoor is. Als twee clowns in een volwassen wereld proberen ze zich te gedragen binnen de regels van het ‘menszijn’, in de hoop zo een soulmate te vinden. Tot blijkt dat de regels voor haar net anders zijn dan voor hem.

We’re all alone in this together is een tragikomische performance over jezelf wapenen tegen de draken op het slagveld der liefde. Maar ook tegen de spoken in je hoofd. Tegen die enge man die achter je aan fietst na school en tegen die draak van een buurvrouw die zegt dat je het allemaal zelf bedacht hebt. 

Want als je zelf een clown bent verkleed als mens, hoe weet je dan nog welke draak een mens is en welke mens een draak?

  • Trigger warning: De voorstelling gaat voor een groot deel over verschillende rolpatronen tussen man en vrouw. Hierbinnen is grensoverschrijdend gedrag één van de thema's. 
  • Excl. consumptie

De pers over We're all alone in this together 
“[…] zelden lukt het een voorstelling echt: dat je de wereld na afloop met een nieuw, of aangescherpt, bewustzijn ervaart. “ (NRC ★★★★★) 
“Ondertussen traceren de makers haarfijn hoe problematische man-vrouwverhoudingen terloops in stand worden gehouden.” (De Volkskrant ★★★★) 
“Kim Karssen en Elias De Bruyne zetten met superieur fysiek spel, witgeschminkte gezichten en cartooneske geluidseffecten twee stuntelende, naar liefde zoekende mensen neer.”  (Theaterkrant, Keuze van de Criticus)
“[…] een prachtig en ingenieus decor dat gedurende de voorstelling een schat aan verrassingen in petto blijkt te hebben.” (Het Parool) 

Onderdeel van

Over Kim Karssen
Theatermaker en actrice Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze in haar voorstellingen op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht. 

Vanaf seizoen 2022/2023 werkt Kim onder de vleugels van Frascati Producties, hier maakte ze de absurdistische solo Schrödingers hond (2022) en de stand-up Don't rain on my paREET (2023) voor theaterfestival de Parade. In 2023 werd ze bekroond met het Wim Bary Stipendium, een oevreprijs voor theatermakers tot 35 jaar.

Eerder maakte Kim bij Frascati Producties in samenwerkingen met Florian Myjer onder andere Oorlog en Vrede (2019), Mephisto Park (2020) en Mann Mann Mann (2022).

Credits

Kim Karssen, Thibaud Delpeut, Elias De Bruyne, Scott Robin Jun, Hanne Pierrot, Noah Jansen, Tobias Moerenhout

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer