MEER DAN JIJ...

Het Parktheater zet ook in het nieuwe seizoen ons Meer dan jij... avontuur door. We leren onszelf beter zien doordat we de ander beter leren zien. Er is tenslotte meer dan jij… denkt, voelt, proeft, hoort, ziet, ruikt, vermoedt, veronderstelt of droomt. Door het podium te bieden aan ontmoeting draagt het Parktheater bij aan een mooiere wereld. 

Beleef jij mee? | Doe jij mee? | Praat jij mee?  
Het Parktheater gelooft dat mensen het verschil maken. Door de verbeelding aan te spreken en meerdere perspectieven te bieden, leren we elkaar beter begrijpen. Op deze manier draagt het Parktheater bij aan een mooiere wereld. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen, mee te beleven, mee te maken, mee te praten en mee te beslissen. En dat kan op allerlei verschillende manieren. Door gewoon een voorstelling te bezoeken, door mee te praten over onderwerpen die we middels theater bespreekbaar maken of door écht mee te doen (in een gesprek, op het podium… alles is mogelijk).

In theaterseizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders. 

STROOM
Nog geen jaar geleden hebben we STROOM gelanceerd en we kunnen nu al terugkijken op veel mooie ontmoetingen en echte gesprekken. En de #DOORSTROOM gaat in volle vaart door, want het komende seizoen zit vol nieuwe energie! STROOM bevraagt, bekijkt, belicht en beleeft. Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de Meet Up. Welke inzichten neem jij mee? Ga je met de stroom mee of er tegenin? Ben je benieuwd naar de voorstellingen van STROOM? Bekijk hier de STROOM agenda.

Let’s talk about… 
In ons mondige theaterfestival Let’s talk about… onderzoeken we actuele thema’s die er echt toe doen. Onderwerpen die ons allemaal raken en om verdieping vragen. Binnen de programmering geven we het podium aan de verschillende standpunten en gaan we met elkaar in gesprek. In seizoen 2022/2023 is het mondige festival gelanceerd met Let's talk about Sex. Imiddels zijn we twee succesvolle edities verder met Let’s talk about Democracy en Let’s talk about Europe, en staat voor dit theaterseizoen een gloedjenieuwe editie in de startblokken! In november staan we stil bij de invloed van Amerika op ons dagelijks leven tijdens Let’s talk about US & us.

Nieuwe Maan 
In januari 2023 organiseerden we samen met BrabantKennis Nieuwe Maan: festival voor transformatie. In januari 2024 volgde editie twee. Ook tijdens dit nieuwe theaterseizoen nemen wij je in januari 2025 mee in een wereld van nieuwe toekomstbeelden vol hoop en verbondenheid. Theatermakers en visionairs verkennen de horizon op zoek naar andere (toekomst-)perspectieven. Met de maan als symbool voor transformatie en verbinding. Benieuwd naar het diverse programma vol voorstellingen, Maanredes en performances? Bekijk de pagina van Nieuwe Maan.

THINX
Al 10 jaar begeleiden we talent voor het theater van de toekomst. THINX is een programma waarin we theatermakers uit de regio een podium bieden en hun visie in de schijnwerpers zetten. We werken graag intensief met hen samen omdat wij geloven in hun creatieve kracht en nieuwe perspectieven. Urban dans of spoken word, autodidact of academie; bij THINX denken we niet in kaders, maar zien we talent. Talent dat, met de juiste ondersteuning, kan uitgroeien naar een ster op het podium. Ben je een theatermaker met wortels in Eindhoven en wil je je aanmelden voor het talentontwikkelingsprogramma THINX? Of wil je graag kennismaken met de THINX makers? Neem hier een kijkje op de pagina van THINX.

De gezichten van seizoen 2024/2025
Het Parktheater is altijd op zoek naar nieuwe manieren om het gesprek op te zoeken, te starten en te herstarten. Door nieuwsgierig te zijn naar een ander en open te staan voor dialoog en ontmoeting daag je jezelf uit tot het krijgen van nieuwe perspectieven. Die nieuwsgierigheid naar de ander laten wij zien in een mooie fotoserie met inspirerende mensen! Deze gezichten laten zien wat voor mooie dingen er kunnen gebeuren wanneer je open staat voor andere inzichten. Beleef/Doe/Praat jij ook met ons mee? 

Tot snel! 

In 1964 opende Stadsschouwburg Eindhoven de deuren. Vanaf het begin wilden we een theater zijn dat meerdere perspectieven laat zien. Op de wereld, op elkaar, op jezelf. En daarmee bewustwording creëren dat je zelf kunt bijdragen aan een betere wereld. 

We voelen ons onderdeel van een groter geheel en realiseren ons dat juist de mensen het verschil maken. In ons theater staat inclusiviteit hoog op de agenda. Dit omdat er sprake is van een toenemende diversiteit in achtergronden, ervaringen, belevingen, behoefte en uitingen. Iedereen mag de mogelijkheid krijgen om mee te doen en te beleven, mee te maken en mee te praten. 

Mensen vinden inspiratie, verbinding, troost en vreugde in kunst, cultuur en theater.  Samen uitgaan, een live beleving - het zijn momenten die het leven kleur en betekenis geven.

Naast het bieden van een veelzijdig theaterprogramma initieert en ondersteunt Parktheater diverse maatschappelijke projecten in de stad. Daarmee willen we bijdragen aan een sociale en duurzame maatschappij en we sluiten daarvoor aan bij de Social Development Goals. Deze 17 door de VN benoemde duurzaamheidsdoelen moeten gaan zorgen voor een betere wereld in 2030.