STROOM

Word jij onderdeel van de #doorSTROOM?

Een nieuwe STROOMing is ontstaan. Het Parktheater is namelijk altijd in beweging, voor jou en met jou. Beweging genereert energie en dat geven we door in de voorstellingen van STROOM. Een nieuwe stroming voor mensen boordevol ideeën, kritische blik en nieuwsgierige aard. Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben. 

Talentvolle opkomende en gevestigde theatermakers onderzoeken de wereld, doorbreken vaste denkkaders en proberen verschillen tussen mensen te overbruggen. Verhalen die verteld mogen worden in voorstellingen die raken, schuren, verbinden. Bij STROOM zijn jij en ik onderdeel van het verhaal. Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de MeetUp. Pak een drankje, zoek een plekje en maak je klaar voor mooie ontmoetingen en echte gesprekken. Een speciale STROOM host bevraagt samen met jou de boodschap en motivatie van de maker. Welke inzichten neem jij mee? Ga je met de stroom mee of er tegenin? Wie geef jij inspiratie? Wat zet jij in beweging? Geef de energie door. Word onderdeel van de #doorSTROOM?

STROOM voorstellingen zijn er in de genres theater, dans en jeugdtheater. Je bezoekt een STROOM avond voor de vaste lage prijs van € 15,00 (jeugdvoorstellingen € 12,50).

Ontdek STROOM 

 • Vlag

  Yousef Gnaoui | Likeminds
  do 28 sep ’23

  Vlag is een parapluterm voor alle sociale constructen en systemen die we voor lief nemen. Voor onveranderlijkheid, alsof het niet in beweging kan of mag komen. De systemen worden beperkt door arbitraire lands- en stadsgrenzen. Op zijn nieuwe album Ik zou voor veel kunnen sterven, maar niet voor een vlag, dat het beginpunt van de voorstelling is, spreekt Gnaoui zijn twijfels en zorgen uit over hoe deze systemen werken.

 • Don't wanna touch

  DOX | YoungGangsters
  di 10 okt ’23

  Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt? Door de ander, of door de omgeving.

 • IK...eh ik

  Het Houten Huis & Nordland Visual Theater
  KinderTheaterWeek
  zo 15 okt ’23

  Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt… 

 • Unbreakable

  Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers
  do 26 okt ’23

  In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Zuid-Afrika hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen, zijn deze dansers ‘unbreakable’.

 • 10 Year Anniversary - A Choir for Killjoys

  Club Gewalt
  do 2 nov ’23

  Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Een beschaafde kringverjaardag verandert in een dampende arena waarin alternatieve vormen van conflicten worden uitgevochten. Een killjoy van een voorstelling, die alles behalve de vrede bewaart. Want peace is for political pussies en harmonie voor toondove fascisten. Party of the decade: FOMO guaranteed.

 • De grote ik heb hier geen zin in show

  Theater Artemis
  zo 5 nov ’23

  In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich opeens dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja... dan moet je iets... show, entertainment... maar hoe?

 • Koning Gilgamesj

  Charlie Duran | DIEHELEDING
  zo 12 nov ’23

  Koning Gilgamesj is een eigentijdse hervertelling van het oudste geschreven epos ter wereld. Een verhaal over vriendschap en het ontroostbare verdriet dat je voelt als je iemand verliest van wie je veel houdt. Dit verhaal wordt verteld op dikke hiphop-beats en jij hebt invloed op de gebeurtenissen op het podium! 

 • High

  Danstheater AYA
  di 28 nov ’23

  High gaat over high on life! De drive om alles te voelen en te ervaren. In extase raken en in het hier en nu zijn.

 • Sawdust Symphony

  Michael Zandl, David Eisele & Kolja Huneck
  di 12 dec ’23

  Sawdust Symphony is een circusgezelschap waarin Michael Zandl (Oostenrijk), David Eisele (Duitsland) en Kolja Huneck (Duitsland) hun passie voor knutselen, vers hout en objectmanipulatie combineren.

 • Pech

  George & Eran Producties | Theater De Krakeling
  zo 28 jan ’24

  Waarom heeft de een méér kansen dan de ander? En waarom hebben sommige mensen altijd pech en anderen niet? Pech van George & Eran Producties is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over het heft in eigen handen nemen en het gevecht met een oneerlijk systeem. 

 • Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

  Wunderbaum
  di 30 jan ’24

  Acteursgroep Wunderbaum gaat samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. Schoorvoetend - want we willen niet oud overkomen - maar met de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. 

 • De Meester en Margarita

  Orkater | KONVOOI
  do 22 feb ’24

  Aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita onderzoekt KONVOOI hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben.

 • Rabbit Hole

  De Toneelmakerij | Theater Sonnevanck
  do 7 mrt ’24

  Samy komt zijn kamer niet meer uit, gaat niet meer naar school en negeert zijn vrienden. Hij heeft zich teruggetrokken in een online community, waar hij nieuwe vrienden maakt: Neo17 en zijn aanhangers. 

 • Versus

  Theater Utrecht
  do 14 mrt ’24

  Wat beweegt de groep mensen die valt voor de uitstraling, de visie en de beloften van een Groot Leider? En is dat verbond gedoemd het slechtste in de mens naar boven te halen, of is het onze enige redding?

 • BAAAAAA

  Circus Treurdier
  vr 22 mrt ’24

  Ben je een bescheiden snuiter, zo iemand die zich niet graag opdringt? Of ben je juist geboren voor de voorgrond? Een van nature aanwezige blaat-aap die nooit een blad voor de mond neemt?

Meet Up
Ontmoet de nieuwe generatie theatermakers! Na elke voorstelling ben je welkom bij de Meet Up. Een van onze hosts gaat in gesprek met de maker van de voorstelling.