Toon filters
Filters
 • za 19 jun ’21

  Shakti

  Illusionary Rockaz Company

  Shakti is de tweede voorstelling van Illusionary Rockaz Company (IRC) rond de talentvolle choreograaf/breakdancer Shailesh Bahoran.

  Bahoran is een belangrijke vernieuwer in de breakdance, die in korte tijd naam wist te maken met spraakmakende producties zoals Redo dat in Pand P te zien was. In de Hindoeïstische traditie bestaan wij uit twee zijden van dezelfde medaille. De mannelijke energie van Shiva staat voor de stille gedachte en zijn vrouwelijke tegenhanger Shakti staat voor alles wat beweegt. 

  In Shakti onderzoekt Shailesh Bahoran de eigenschappen van de vrouwelijke energie, maar ook de verhouding tussen de twee tegenpolen die in ieder individu verscholen liggen.

 • zo 13 jun ’21
  -
  zo 27 jun ’21

  Clowns Kado

  Arno Huibers

  We lachten tante Corona weg! Gun jezelf, je kinderen en kleinkinderen, en ook ons een lach na zo'n lange theaterloze tijd.

  Clowns Kado is een heerlijke vrolijke ongecompliceerde muzikale clownsvoorstelling waarin woorden overbodig zijn omdat er al zoveel te zien en te beleven is. Van meterslange zeepbellen, een levende bezem en never ending kaarsjes & muziekdoosjes tot het uitpakken van een kado dat alleen een clown kan verzinnen.  Een clownsvoorstelling waarin Arno Huibers kinderen en volwassenen laat genieten van clowneske pareltjes uit zijn rijke internationale clownsoeuvre. De fenomenale musicus Paul van der Heijden acteert en musiceert hierbij in de beste traditie van de witte clown. Wij geven u graag deze Clowns Kado…

  In samenwerking met het Parktheater biedt Arno Huibers zijn prachtige humoristische en muzikale voorstelling Clowns Kado aan in zijn eigen Eindhovense theater. Vooraf schminken de spelers zich tussen het publiek en na afloop van de voorstelling mag iedereen op de foto in een levensgrote zeepbel! Maar eerst verschrikkelijk veel plezier hebben om Eindhovens internationaal bekende clown Arno Huibers en de virtuoze musicus Paul van der Heijden.

  • Locatie: Arno’s theater (Kalverstraat 11 Eindhoven)
  • te zien op zondag 13 juni om 11 uur en 15 uur. Op zondag 20 juni om 11 uur en 15 uur en zondag 27 juni om 15 uur.
  • Duur ± 70 minuten
  • Entree: € 5,- kinderen en € 10,- volwassenen & gratis kopje koffie/thee voor aanvang (buiten geschonken tot 10 min. voor aanvang !)
  • Kaartverkoop uitsluitend via https://www.ticketkantoor.nl/events/clownskado
 • zo 20 jun ’21

  Kroonwerk, Richard III

  Carte Blanche

  Ik kijk de wereld in vol vertrouwen. Maar ze vinden me lelijk. Ze vinden me zo lelijk dat de honden aanslaan als ik voorbij kom hinken. Arglistig op deze wereld gezet om te vroeg te ademen. Ik ben er ik wil gezien worden ik hoor er ook bij. Ik zal zorgen dat jullie me zien, goedschiks of kwaadschiks. 

  Het Eindhovense Theatergezelschap Carte Blanche brengt Kroonwerk, Richard III naar het Parktheater. Een voorstelling geïnspireerd door Shakespeare’s Richard III. 

 • do 1 jul ’21

  Musa & Pieter Verelst

  Zomer van Dertien

  Cabaretiers Musa en Pieter Verelst spelen tijdens de Zomer van Dertien een set uit hun voorstellingen Schaakmat en Amai

  Pieter Verelst - Amai
  De Belgische pers is het er al lang over eens: Pieter Verelst is het beste wat cabaretland Vlaanderen de laatste jaren voortbracht. De Standaard noemt Verelst een ‘briljante cabaretier’ en Het Nieuwsblad meende dat ‘niemand het publiek afgelopen seizoen zo in de ban wist te krijgen’. Amai is een speurtocht naar liefde, geborgenheid en troost en zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Pieter zegt erover: "Kom maar mee in mijn hoofd, ik neem u mee naar mijn diepe krochten vol wonderlijke spinsels en geef u de oplossing voor al uw problemen. Want amai, het is toch allemaal wat".

  Musa - Schaakmat
  Musa brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • vr 2 jul ’21

  Met de zomerfles op tafel

  Zomer van Dertien | Bierproeverij

  Genieten van een heerlijk koud met biertje met een bijpassend gerecht op een zomerse avond. Wie wil dat nu niet? Tijdens de Zomer van Dertien presenteren we Met de zomer fles op tafel vanaf het terras van ons restaurant.

  Als vanouds vertelt Duvelstoejager en gastheer Siegobert Jansen welke bieren hij heeft geselecteerd en wat ze zo bijzonder maakt. Daar krijg je bijpassende gerechten bij geserveerd, die onze chef-kok speciaal voor deze gelegenheid samenstelt. Je proeft vijf bieren met vijf bijpassende gerechten. Dat wordt genieten. Proost! 

 • za 3 jul ’21

  Roel Spanjers

  Zomer van Dertien

  Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt je mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans, een echte pianistenstad.

  De Eindhovense Roel Spanjers is een Nederlands toetsenist, componist en zanger. Hij speelt zowel piano, Hammondorgel als accordeon en heeft met veel artiesten samengewerkt, zowel op het podium als in de studio. Roel heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo’n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij ging daarvoor naar het Zuiden van de VS, luisterde goed en speelde en tourde met lokale helden. Geniet van de vele klanken uit New Orleans.

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • zo 4 jul ’21

  Het Dreumesconcert

  Krulmuziek

  Op een groot kleed genieten dreumesen van 1,5 tot 2,5 jaar samen met hun begeleider van vrolijke klassieke muziek.

  De kinderen spelen mee met kiekeboespelletjes, dansen mee en krijgen spelmateriaal om zelf muziek mee te maken. Ze worden helemaal betrokken bij het concert en ervaren de instrumenten viool, altviool en cello van heel dichtbij. 
  Een concert voor verwonderde oortjes, dansende voetjes en wiebelende kontjes! Na afloop mogen de kinderen ook op een viool of cello strijken.
  Per voorstelling kan er per dreumes een begeleider het concert bijwonen. Ben je met meer volwassenen, dan is er plaats op de tribune.

  • Door corona verplaatst naar 4 juli 2021
  • Excl. consumptie
 • zo 4 jul ’21

  Het Babyconcert

  Krulmuziek

  Een concert voor baby’s van 0 tot 1,5 jaar op een groot kleed waar zowel de baby’s als de ouders en musici zitten.

  Prachtige klassieke muziek voor baby’s, op een groot kleed. Een rustgevende én actieve ervaring voor de allerkleinsten. Per voorstelling kunnen dertig baby’s met een begeleider het concert bijwonen. Ben je met meer volwassenen, dan is er plaats op de tribune.

  • Door corona verplaatst naar 4 juli 2021
  • Excl. consumptie
 • zo 4 jul ’21
  Succesvolle Nederlandse boyband

  In concert

  FOURCE

  Na een aantal uitverkochte concerten staat de populaire Nederlandse boyband FOURCE op het punt om heel het land te veroveren. Op het programma van de vier jonge hartenbrekers staan hun eigen Nederlandstalige liedjes, maar ook bekende Engelstalige covers.

  Max, Jannes, Ian en Niels leerden elkaar kennen bij het Junior Songfestival 2017. Na een overtuigende overwinning mocht het viertal ons land vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival in Tbilisi, Georgië. Met hun uptempo song Love Me behaalden de jongens de achtste plaats bij de vakjury en werden ze eerste bij de publieksstemming. Uiteindelijk was een vierde plek in het overall klassement het eindresultaat. 

  Sinds die tijd is FOURCE hard op weg om de meest succesvolle Nederlandse boyband ooit te worden. Met non-stop nummer-1-hits in de Kids Top 20, tientallen miljoenen streams en views op Spotify en YouTube en uitverkochte concerten. Een must voor iedere fan en een traktatie voor iedereen die ze nog moet leren kennen.

  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek. 
 • do 8 jul ’21

  Rosa Da Silva

  Zomer van Dertien

  Actrice en zangeres Rosa Da Silva speelt de voorstelling Daar moet je heen tijdens de Zomer van Dertien. Ze neemt je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. 

  Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

  Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

  Over Rosa da Silva
  Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen. Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. In 2021 ontving Rosa een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zo ver is.

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • vr 9 jul ’21
  -
  vr 6 aug ’21

  Bier & Liefde: de zomersessies

  Zomer van Dertien | Bende van Oz

  Weer of geen weer, op het terras van het Smaaktheater, zorgt bende van Oz voor een zonnig klimaat.

 • zo 11 jul ’21
  4 oktober /14 maart verplaatst naar 11 juli '21

  Momentum

  PRA Muziektheater

  Momentum is een dans- en muziekproject waarin professionele musici en dansers samen met amateurs, jong en oud uit Brabant, het publiek meenemen op een inspirerende muzikale reis. De wisselwerking tussen musici, dansers en publiek is de motor van de voorstelling en leidt tot een subtiel spel van aandacht, ontregeling en toenadering. 

  Deze lichtvoetige voorstelling gaat over nieuwsgierigheid, contact en geborgenheid. Eindresultaat is een middag waarin jijzelf deelnemer bent. Ter plekke wordt het publiek, dat zich in een setting rondom het speelvlak bevindt, betrokken bij de dynamiek, de muziek, de beweging en het plezier. Je wordt als vanzelfsprekend onderdeel van de voorstelling en andersom worden deelnemers publiek. 

  • Locatie: Muziekgebouw Eindhoven
  • De toegangsprijs is inclusief een consumptie
  • Tijdens de voorstelling worden er foto's en filmopnames gemaakt 
 • zo 11 jul ’21

  Broerszussen

  ISH dance collective

  Laat je verrassen door breakdance, popping, hip hop en ga mee in het verhaal van twee broers en een zus. 

  Wat betekent het om de oudste, de middelste of jongste te zijn? Broers en zussen, je kiest ze niet uit, maar je bent wel levenslang met elkaar verbonden. Soms zijn het vertrouwelingen, soms rivalen.

  Zonder je broer of zus zou je een ander persoon zijn. Hun invloed is zó groot op je leven, dat je je er wel bewust van moet zijn. Want als je weet hoe die invloed werkt, dan weet je ook hoe je zelf werkt.

  • exclusief (pauze)consumptie
 • zo 11 jul ’21
  -
  zo 22 aug ’21

  Typisch Eindhoven de Podcast

  Zomer van Dertien | Stichting de Kleurrijke stad i.s.m. Oscar de Boer

  In 1920 annexeerde Eindhoven, het kleine stadje aan de Dommel, vijf randgemeenten. Namelijk: Gestel, Strijp, Stratum, Tongelre en Woensel. Deze gebeurtenis mag gevierd worden en inspireerde ons tot een cultureel project, met muziek en theater. De vraag die bij ons opkwam was, wat is nu typisch Eindhovens?

  Theatermaker en Eindhovenaar Oscar de Boer (o.a. Bier & Liefde) gaat tijdens drie live storytellshows op zoek naar antwoorden op deze vraag. We bezoeken daarbij het verleden, het heden en de toekomst van onze mooie stad. Er worden gasten geïnterviewd, verhalen verteld, er is livemuziek en theater. Een middag met een compleet programma voor en door Eindhovenaren.

 • do 15 jul ’21

  Steven Brunswijk & Gerrie Smits

  Zomer van Dertien

  De Brabantse comedians Steven Brunswijk en Gerrie Smits betreden allebei het zomerse podium van Dertien. En dat betekent een avond vol Brabanste gezelligheid! 

  Steven Brunswijk speelt zijn voorstelling Wat een man kan, kan ik ook. Sinds het begin van de mensheid wordt het vrouwelijk geslacht als ‘zwakker’ gezien. Maar niets is minder waar. Steven heeft geleerd van verschillende powervrouwen in zijn leven zoals zijn moeder en vrouw. Een vrouw kan heel veel dingen ook veel beter dan een man. Maar niet alles! 

  Comedian Gerrie Smits is een Brabander in hart en stembanden. Een verhalenverteller en filosoof die binnen no time de gunfactor van de zaal te pakken heeft. Als comedian geeft Gerrie je het gevoel dat je ontspannen achterover kunt leunen maar ook op het puntje van je stoel wilt zitten. Met een enorme dosis valse bescheidenheid geeft hij je een hilarisch maar ook spannend inkijkje in zijn leven. Hierbij balanceert hij zorgvuldig tussen kwetsbaarheid en hilariteit. Gerrie gaat van links naar rechts met een heerlijk Eindhovens accent en als publiek ga je vanzelf met hem mee.

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • vr 16 jul ’21

  Moordspel: The Gamemaster

  Zomer van Dertien

  Ben je goed in puzzelen en handig in het ontcijferen van codes? Kun je logisch nadenken? Dan zou je weleens de Moord in het Dertien kunnen oplossen. 

  Probeer er met een team van minimaal twee en maximaal vier personen in acht rondes achter te komen wie de dader is. Het Moordspel is Cluedo en een Escaperoom in één. Het spel is avondvullend, je zit aan tafel en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Ondertussen lopen de verdachten vrij rond en kun je ze vragen stellen om erachter te komen wie de dader is. Durf jij het aan?

  • Prijs is exclusief hapjes en drankjes
 • za 17 jul ’21

  De Troostprijs

  Krachtvoer Theater

  Wij zijn knuffeldieren
  Wij willen aanraken
  Ons tegen de ander aanschurken 
  We willen onze kinderen ruiken
  En onze geliefden zien en voelen
  Daarvoor leven we
  Neem dat weg en we gaan dood

  De Troostprijs is een poëtische film waarmee regisseur Maddy Kok het verlangen naar onderling contact in dit jaar van sociale isolatie voelbaar maakt. Op een beeldende, associatieve wijze zien we hoe jong en oud, ondanks de verplichte afstand, samen het leven vieren. 

  Na afloop van de film is er in de foyer mogelijkheid om zelf op 1,5 meter te improviseren op live muziek, te genieten van eerder werk van KRACHTVOER Theater, jouw persoonlijke reacties te delen of gewoon lekker na te borrelen samen met de makers en spelers van alle leeftijden.

  KRACHTVOER Theater ontwikkelt sinds 2011 bijzondere theaterprojecten, waarbij de kracht van contact centraal staat; tussen jong en oud, amateurs en professionals, kunst en zorg. KRACHTVOER verbindt vanuit een artistiek-inhoudelijke aanpak verschillende generaties, disciplines en sectoren. Door de sociale isolatie van de afgelopen maanden is extra duidelijk geworden dat verbinding en oprecht, fysiek contact essentieel is. De kern van KRACHTVOER is daarmee actueler dan ooit. 

  • exclusief (pauze)consumptie
 • za 17 jul ’21

  Leif de Leeuw & Sem Jansen

  Zomer van Dertien

  Leif de Leeuw en Sem Jansen nemen je mee naar het Amerikaanse platteland. Leif werd dit jaar voor de zesde keer verkozen tot beste bluesrock gitarist van de Benelux en Sem wist het onlangs tot de finale van We Want More te schoppen. 

  Beide spelen de akoestische versies van hun favoriete Americana songs van o.a van Darrell Scott, Brad Paisley en Chris Stapleton. Laat je op een zomerse avond betoveren door deze heerlijke muziek vol melancholie, die zijn wortel heeft in de blues, maar waarin je ook invloeden van country, bluegrass en folk terug hoort.

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • do 22 jul ’21
  TRY-OUT

  Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema

  Zomer van Dertien

  Martijn Crins en Maarten Westra Hoekzema spelen ieder uit hun eigen cabaretprogramma's, respectievelijk Mesthoop en Toen eindelijk alles lukte

  Multitalent Martijn Crins is na muziek maken, acteren in tv-series en theatervoorstellingen, presenteren en schilderen weer terug bij zijn oude liefde: cabaret. Op diverse (stand-up)podia werkt hij hard aan zijn eerste show Mesthoop. Ook bij de Zomer van Dertien. Martijn Crins gaat op zoek in de drek. Want daar is het te doen.

  Maarten Westra Hoekzema is een Nederlandse cabaretier die al jaren in België woont. Hij maakte verschillende theatervoorstellingen. Met zijn laatste show Tired of being young oogstte hij lovende kritieken in de Nederlandse en Vlaamse pers. Nu speelt hij zijn nieuwe show Toen eindelijk alles lukte in Nederland en België. Over een man die altijd in zeven sloten tegelijk liep en voor wie plotseling alle dromen uitkomen. In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af: wanneer is een leven gelukt?

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • za 24 jul ’21

  The Switchbacks

  Zomer van Dertien

  The Switchbacks is een Bluegrass duo uit Rotterdam, gevormd door de muzikanten Maurice van Hoek en Tijmen Veelenturf. 

  Ze kennen elkaar al heel lang. Waar ze eerst hun eigen weg gingen, kwamen ze elkaar uiteindelijk weer tegen  tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival. Ze besloten om samen verder te gaan. Inmiddels is het duo bezig met het vergroten van hun repertoire. Ze treden veel op en nodigen regelmatig gastmuzikanten uit. Op contrabas vind je dan ook vaak Bart Wijtman. Ze hopen je een leuke avond te kunnen bezorgen met opzwepende bluegrass muziek. Traditioneel en soms origineel.

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • do 29 jul ’21

  Deng Boy

  Zomer van Dertien

  Je klapt dubbel van het lachen met dit charismatisch cabaret duo! Ronny en Eric, oftewel Deng Boy toeren sinds 2008 met succes door het hele land en zijn elk jaar met een nieuwe voorstelling in de theaters te zien.

  Nu betreden ze het zomerse podium tijdens de Zomer van Dertien. Met hun dwaze sketches, imitaties en typetjes krijgen ze de hele zaal plat. De shows van Deng Boy zit vol met Surinaamse humor met een Nederlands sausje…. of Nederlandse humor met een Surinaams sausje. Kortom er wordt gelachen.. heel veel gelachen!

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • vr 30 jul ’21

  Met de zomer fles op tafel

  Zomer van Dertien | Wijnproeverij

  Genieten van een heerlijke wijn met een bijpassend gerecht op een zomerse avond. Wie wil dat nu niet? Tijdens de Zomer van Dertien presenteren we Met de zomer fles op tafel vanaf het terras van ons restaurant. 

  Als vanouds vertelt Duvelstoejager en gastheer Siegobert Jansen welke wijnen hij heeft geselecteerd en wat ze zo bijzonder maakt. Daar krijg je bijpassende gerechten bij geserveerd, die onze chef-kok speciaal voor deze gelegenheid samenstelt. Je proeft vijf wijnen met vijf bijpassende gerechten. Dat wordt genieten. Proost!  

 • za 7 aug ’21

  The Slampampers

  Zomer van Dertien

  The Slampampers laten overal waar ze optreden een diepe indruk achter met hun spectaculaire performances. Van Nederland, Canada en Spanje tot aan Zuid Korea. Ze combineren jump & jive, doowop, close harmony en een verdwaalde rap met tomeloze energie, onverwachte comedy en liters zweet!

  De drie Slampampers zijn zowel uitstekende muzikanten als geweldige komedianten. Ze hebben zich ontwikkeld tot ervaren entertainers die spelen in zowel theaters als op festivals. Een 'feelgood-show' die het publiek aan het lachen maakt en waar je goeie zin van krijgt. Ben je klaar voor een Slamtastische ervaring?

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • do 12 aug ’21
  TRY-OUT

  Lisa Ostermann & Dolf Jansen

  Zomer van Dertien

  Cabaretiers Lisa Ostermann en Dolf Jansen spelen tijdens de Zomer van Dertien ieder een eigen voorstelling; Met z'n allen en Beter dan een dvd'tje

  Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling Met z'n allen gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt. Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

  Dolf Jansen heeft geen zin te wachten op het najaar als hij zijn Oudejaars 2021 gaat spelen, en dus komt hij eerst nog met Beter dan een dvd’tje, een snelle én poetische voorstelling over het hele jaar tot nu toe. Rutte en de Jonge worden gefileerd, maar ook de wappies en de dansleraar, er wordt gewacht op Omtzigt en uitgekeken naar de eerste actie dit jaar van van Engelshoven (dat is de minister van Cultuur, maar dat zou u zomaar gemist kunnen hebben), wankelende multinationals, meppende rappers, koudwaterzwemmers en E-bikers, een Songfestival zónder cocaine en een blik op Dolf’s eigen Only Fans-account... Beter dan een dvd’tje, omdat iedereen toe is aan theater!

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • vr 13 aug ’21

  Moordspel: Bal Masque

  Zomer van Dertien

  Ben je goed in puzzelen en handig in het ontcijferen van codes? Kun je logisch nadenken? Dan zou je weleens de Moord in Dertien kunnen oplossen. 

  Probeer er met een team van minimaal twee en maximaal vier personen in acht rondes achter te komen wie de dader is. Het Moordspel is Cluedo en een Escaperoom in één. Het spel is avondvullend, je zit aan tafel en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Ondertussen lopen de verdachten vrij rond en kun je ze vragen stellen om erachter te komen wie de dader is. Durf jij het aan?

  • Prijs is exclusief hapjes en drankjes
 • zo 15 aug ’21

  Thomas de Bruijn e.a.

  Zomer van Dertien | Presentatie opera's 21/22

  Welke opera’s zijn er komend theaterseizoen te zien in het Parktheater? Kom op een fijne zomerse avond luisteren naar de opera-presentatie van Thomas de Bruijn. 

  Tenor Thomas de Bruijn, die je onder andere kunt kennen van Opera Zuid, de Nationale Opera en als inleider van de opera’s in het Parktheater, vertelt je vanavond over wat je kunt verwachten van het opera-seizoen 21/22. Welke opera’s worden er gespeeld en wat mag je niet missen? Geniet onder het genot van een lekker hapje en drankje. 

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • do 19 aug ’21
  TRY-OUT

  Glodi Lugungu & Jasper van der Veen

  Zomer van Dertien

  Cabaretiers Glodi Lugungu en Jasper van der Veen spelen tijdens de Zomer van Dertien een set uit hun debuutvoorstellingen Ze bedoelen het goed en Het dreigt volslagen goed te komen. 

  De uit Dommelen afkomstige Glodi Lugungu mag eindelijk doen waar hij voor is geboren: het podium op met zijn eerste eigen voorstelling. Hij neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal. In 2018 won Glodi zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Volkskrant heeft Glodi uitgeroepen tot hét comedytalent van 2020.   

  Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien. Op vrijdag 15 oktober 2021 komt de Groningse Amsterdammer terug naar Eindhoven met zijn avondvullende try-out in Pand P.

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • vr 20 aug ’21

  Pubquiz

  Zomer van Dertien

  Van welke cactussoort wordt tequila gemaakt? Hoe laag is het laagste punt van Europa? Van wie is Sasha Fierce het alter ego? 

  Weet jij het antwoord op deze en andere vragen? Kom dan quizzen bij de Zomer van Dertien. Een quiz zoals je ‘m gewend bent met ervaren quizmaster Ramses van Oers. Wie gaat er met de winst vandoor? Teams bestaan uit maximaal vier deelnemers.

 • za 21 aug ’21

  Polly & Bruce

  Zomer van Dertien

  Na jaren van onwetendheid, lopen Polly & Bruce (Sanne Samina Hanssen, Woody Veneman) elkaar uiteindelijk tegen het lijf onder het Melkwoud. Daar, tussen de ruisende bladeren vonden zij hun gezamenlijke stem.

  Tijdens een intensief verblijf op de drassige Wadden der Lage Landen begon het koppel gestaag te bouwen aan een live act. Muziek doordrenkt met landelijke geuren, klanken en teksten waar heimwee, hoop en liefde doorheen schijnt als een waterig zonnetje. Het debuut Acid Love verscheen in 2020. Geniet van de fijne muziek tijdens een heerlijke zomerse avond. 

  Polly & Bruce waren eerder te zien in de voorstelling Onder het Melkwoud van Afslag Eindhoven. 

  • Inloop vanaf 18.00 uur, het programma start om 20.00 uur
 • di 31 aug ’21

  VI presenteert Skiete Willy Podcast: Live

  Björn van der Doelen, Marco Timmer e.a.

  Wekelijks bespreken Björn van der Doelen en Marco Timmer de hoofd- maar vooral de bijzaken rond PSV in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. Normaalgesproken zonder publiek, maar dat is vanavond anders. 

  Ze trappen het nieuwe seizoen namelijk af, mét publiek – in het Parktheater. Een XL-versie van de inmiddels beruchte podcast, met gasten, muziek, een quiz en natuurlijk heel veel voetbal. Ze kijken vooruit op het nieuwe seizoen en terug naar het verleden. Een heerlijke voetbalavond om het seizoen mee te openen. 

  Over de makers
  In de Skiete Willy Podcast maken PSV-clubwatcher Marco Timmer en Björn van der Doelen alles van de Eindhovense club bespreekbaar. Tussen 1994 en 2001 speelde Van der Doelen ruim honderd duels voor PSV, onlangs werd hij door supporters nog verkozen tot Cultheld aller tijden van PSV. 

van 6

Welkom op parktheater.nl

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruiksgemak voor onze bezoekers te vergroten, om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden (zoals video’s), voor marketing doeleindes en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden.

Door op ‘Akkoord’ te klikken, stem je hiermee in.
Als je niet akkoord bent, kun je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kun je inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen