Toon filters
Filters
 • wo 16 jun ’21

  Sweet like a chocolate

  ICK Amsterdam

  Een vrouw danst met haar schaduwen, alter ego, metgezel en voyeur. Het volgt haar, begeleidt haar, danst en vecht met haar. De figuur rond haar kan echt zijn, maar ook een wezen uit haar fantasie. 

  Sweet Like a Chocolate is een herbewerking van Double Points: Hell uit 2005, dat op uitnodiging van Pina Bausch drie jaar later werd gepresenteerd op het internationale Tanzfestival NRW. In de ogen van Emio Greco en Pieter C. Scholten is de hel het schizofrene zoeken naar wie je bent, wat je identiteit is.
  De danseres gaat door verschillende fases en stemmingen in de zoektocht naar haar eigen ik, terwijl ze van alle kanten bekeken wordt. Wat zegt dit over hoe vrouwen gezien (mogen) worden? Balancerend tussen liefde, vertrouwen, vrouwelijke seksualiteit en geweld legt Sweet Like a Chocolate existentiële vragen bloot.

  Uit de pers:

  'Schitterend dansduet roept ongemakkelijke vragen op' (NRC*****)
  'Prachtig ambigue dans over seks, verleiding en geweld' (de Volkskrant ****) 
  'Spannend spel met mysterieuze schim' (Theaterkrant)
  'Een intens en wellustig spel met de bittere smaak van pure chocola' (Parool)

  Sweet Like a Chocolate is een intiem dansspektakel dat je verleidt, met een vleugje Beethoven omverblaast en je weer met jezelf achter laat in een roes van extase en twijfel. 

 • vr 18 jun ’21
  -
  zo 27 jun ’21

  Theaterfestival de Parade

  Deze editie zal iets kleiner en iets anders zijn dan je van de Parade bent gewend. Dit jaar koop je een Parade-pakket met twee voorstellingen én lekker eten en drinken. Op het programma staan o.a. Het Zuidelijk Toneel, ISH Dance Collective en Remko Vrijdag & Rutger de Bekker. 

  Parade-pakketten in Eindhoven
  Parade-pakketten zijn er in allerlei soorten en maten en duren 2,5 uur, je hoeft alleen nog maar te kiezen welk programma het beste bij je past. Je koopt je pakket altijd voor een bepaalde dag en tijd. Zo weten we dat je komt en houden we een plaatsje vrij. Je hebt keuze tussen een diner-pakket of een late night pakket. 

  18 - 21 juni: Het Zuidelijk Toneel + Remko Vrijdag & Rutger de Bekker 
  Elsie de Brauw, Joep van der Geest, Joachim Robbrecht e.a. spelen een hele klas leerlingen, hun ouders en het lerarenkorps in de voorstelling Eins Zwei Schweinerei van Het Zuidelijk Toneel en The Good and the Ugly is een hilarisch, ontroerend, grof, liefdevol, grappig en kneitermuzikaal commentaar, op deze toch tamelijk bizarre tijd door Remko Vrijdag en Rutger de Bekker – voorheen De Vliegende Panters. 

  22 - 24 juni: 155 + De Poezieboys 
  155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, film, bizarre humor en kunst. In Eindhoven spelen zij STUK: een stuk met met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt. De Poezieboys spelen FRITZI – een mythe over dichter Fritzi Harmsen van Beek.

  25 - 27 juni: SeaSession met Frank en René Groothof + ISH Dance Collective
  Frank en René Groothof brengen hier een variété-avond vol muziek, sketches, mislukte circus-acts en film in Circus Charms en ISHterious is een spetterende dansvoorstelling door vier unieke hiphopdansers. Begeleid door de strakke beats van Deejay Irie ontmoeten zij elkaar op het toneel om het afgelopen jaar van zich af te dansen.

  • Het volledige programma, meer informatie en kaartverkoop vind je op de website van Theaterfestival de Parade.
  • Let op: dit is een Testen voor Toegang-evenement 

  Voor het eerst komt Theaterfestival de Parade naar Eindhoven. Van 18 juni t/m 27 juni strijkt de theaterkaravaan neer op het grasveld naast het Parktheater. We zijn super trots dat we met Eindhoven vanaf nu tot een van de Paradesteden behoren.

 • za 19 jun ’21

  Shakti

  Illusionary Rockaz Company

  Bahoran is een belangrijke vernieuwer in de breakdance, die in korte tijd naam wist te maken met spraakmakende producties zoals Redo dat in Pand P te zien was. In de Hindoeïstische traditie bestaan wij uit twee zijden van dezelfde medaille. De mannelijke energie van Shiva staat voor de stille gedachte en zijn vrouwelijke tegenhanger Shakti staat voor alles wat beweegt. 

  In Shakti onderzoekt Shailesh Bahoran de eigenschappen van de vrouwelijke energie, maar ook de verhouding tussen de twee tegenpolen die in ieder individu verscholen liggen.

  Shakti is de tweede voorstelling van Illusionary Rockaz Company (IRC) rond de talentvolle choreograaf/breakdancer Shailesh Bahoran.

 • zo 13 jun ’21
  -
  zo 27 jun ’21

  Clowns Kado

  Arno Huibers

  We lachten tante Corona weg! Gun jezelf, je kinderen en kleinkinderen, en ook ons een lach na zo'n lange theaterloze tijd.

  Clowns Kado is een heerlijke vrolijke ongecompliceerde muzikale clownsvoorstelling waarin woorden overbodig zijn omdat er al zoveel te zien en te beleven is. Van meterslange zeepbellen, een levende bezem en never ending kaarsjes & muziekdoosjes tot het uitpakken van een kado dat alleen een clown kan verzinnen.  Een clownsvoorstelling waarin Arno Huibers kinderen en volwassenen laat genieten van clowneske pareltjes uit zijn rijke internationale clownsoeuvre. De fenomenale musicus Paul van der Heijden acteert en musiceert hierbij in de beste traditie van de witte clown. Wij geven u graag deze Clowns Kado…

  In samenwerking met het Parktheater biedt Arno Huibers zijn prachtige humoristische en muzikale voorstelling Clowns Kado aan in zijn eigen Eindhovense theater. Vooraf schminken de spelers zich tussen het publiek en na afloop van de voorstelling mag iedereen op de foto in een levensgrote zeepbel! Maar eerst verschrikkelijk veel plezier hebben om Eindhovens internationaal bekende clown Arno Huibers en de virtuoze musicus Paul van der Heijden.

  • Locatie: Arno’s theater (Kalverstraat 11 Eindhoven)
  • te zien op zondag 13 juni om 11 uur en 15 uur. Op zondag 20 juni om 11 uur en 15 uur en zondag 27 juni om 15 uur.
  • Duur ± 70 minuten
  • Entree: € 5,- kinderen en € 10,- volwassenen & gratis kopje koffie/thee voor aanvang (buiten geschonken tot 10 min. voor aanvang !)
  • Kaartverkoop uitsluitend via https://www.ticketkantoor.nl/events/clownskado
 • zo 20 jun ’21

  Kroonwerk, Richard III

  Carte Blanche

  Ik kijk de wereld in vol vertrouwen. Maar ze vinden me lelijk. Ze vinden me zo lelijk dat de honden aanslaan als ik voorbij kom hinken. Arglistig op deze wereld gezet om te vroeg te ademen. Ik ben er ik wil gezien worden ik hoor er ook bij. Ik zal zorgen dat jullie me zien, goedschiks of kwaadschiks. 

  Het Eindhovense Theatergezelschap Carte Blanche brengt Kroonwerk, Richard III naar het Parktheater. Een voorstelling geïnspireerd door Shakespeare’s Richard III. 

 • do 1 jul ’21

  Musa & Pieter Verelst

  Zomer van Dertien

  Pieter Verelst - Amai
  De Belgische pers is het er al lang over eens: Pieter Verelst is het beste wat cabaretland Vlaanderen de laatste jaren voortbracht. De Standaard noemt Verelst een ‘briljante cabaretier’ en Het Nieuwsblad meende dat ‘niemand het publiek afgelopen seizoen zo in de ban wist te krijgen’. Amai is een speurtocht naar liefde, geborgenheid en troost en zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Pieter zegt erover: "Kom maar mee in mijn hoofd, ik neem u mee naar mijn diepe krochten vol wonderlijke spinsels en geef u de oplossing voor al uw problemen. Want amai, het is toch allemaal wat".

  Musa - Schaakmat
  Musa brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

  Cabaretiers Musa en Pieter Verelst spelen tijdens de Zomer van Dertien een set uit hun voorstellingen Schaakmat en Amai

 • vr 2 jul ’21

  Met de zomerfles op tafel

  Zomer van Dertien | Bierproeverij

  Als vanouds vertelt Duvelstoejager en gastheer Siegobert Jansen welke bieren hij heeft geselecteerd en wat ze zo bijzonder maakt. Daar krijg je bijpassende gerechten bij geserveerd, die onze chef-kok speciaal voor deze gelegenheid samenstelt. Je proeft vijf bieren met vijf bijpassende gerechten. Dat wordt genieten. Proost! 

  Genieten van een heerlijk koud met biertje met een bijpassend gerecht op een zomerse avond. Wie wil dat nu niet? Tijdens de Zomer van Dertien presenteren we Met de zomer fles op tafel vanaf het terras van ons restaurant.

 • za 3 jul ’21

  Roel Spanjers

  Zomer van Dertien

  De Eindhovense Roel Spanjers is een Nederlands toetsenist, componist en zanger. Hij speelt zowel piano, Hammondorgel als accordeon en heeft met veel artiesten samengewerkt, zowel op het podium als in de studio. Roel heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo’n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij ging daarvoor naar het Zuiden van de VS, luisterde goed en speelde en tourde met lokale helden. Geniet van de vele klanken uit New Orleans.

  Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt je mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans, een echte pianistenstad.

 • zo 4 jul ’21

  Het Dreumesconcert

  Krulmuziek

  De kinderen spelen mee met kiekeboespelletjes, dansen mee en krijgen spelmateriaal om zelf muziek mee te maken. Ze worden helemaal betrokken bij het concert en ervaren de instrumenten viool, altviool en cello van heel dichtbij. 
  Een concert voor verwonderde oortjes, dansende voetjes en wiebelende kontjes! Na afloop mogen de kinderen ook op een viool of cello strijken.
  Per voorstelling kan er per dreumes een begeleider het concert bijwonen. Ben je met meer volwassenen, dan is er plaats op de tribune.

  • Door corona verplaatst naar 4 juli 2021
  • Excl. consumptie

  Op een groot kleed genieten dreumesen van 1,5 tot 2,5 jaar samen met hun begeleider van vrolijke klassieke muziek.

 • zo 4 jul ’21

  Het Babyconcert

  Krulmuziek

  Prachtige klassieke muziek voor baby’s, op een groot kleed. Een rustgevende én actieve ervaring voor de allerkleinsten. Per voorstelling kunnen dertig baby’s met een begeleider het concert bijwonen. Ben je met meer volwassenen, dan is er plaats op de tribune.

  • Door corona verplaatst naar 4 juli 2021
  • Excl. consumptie

  Een concert voor baby’s van 0 tot 1,5 jaar op een groot kleed waar zowel de baby’s als de ouders en musici zitten.

 • zo 4 jul ’21
  Succesvolle Nederlandse boyband

  In concert

  FOURCE

  Max, Jannes, Ian en Niels leerden elkaar kennen bij het Junior Songfestival 2017. Na een overtuigende overwinning mocht het viertal ons land vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival in Tbilisi, Georgië. Met hun uptempo song Love Me behaalden de jongens de achtste plaats bij de vakjury en werden ze eerste bij de publieksstemming. Uiteindelijk was een vierde plek in het overall klassement het eindresultaat. 

  Sinds die tijd is FOURCE hard op weg om de meest succesvolle Nederlandse boyband ooit te worden. Met non-stop nummer-1-hits in de Kids Top 20, tientallen miljoenen streams en views op Spotify en YouTube en uitverkochte concerten. Een must voor iedere fan en een traktatie voor iedereen die ze nog moet leren kennen.

  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek. 

  Na een aantal uitverkochte concerten staat de populaire Nederlandse boyband FOURCE op het punt om heel het land te veroveren. Op het programma van de vier jonge hartenbrekers staan hun eigen Nederlandstalige liedjes, maar ook bekende Engelstalige covers.

 • do 8 jul ’21

  Rosa Da Silva

  Zomer van Dertien

  Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

  Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

  Over Rosa da Silva
  Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen. Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. In 2021 ontving Rosa een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zo ver is.

  Actrice en zangeres Rosa Da Silva speelt de voorstelling Daar moet je heen tijdens de Zomer van Dertien. Ze neemt je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. 

 • vr 9 jul ’21
  -
  vr 6 aug ’21

  Bier & Liefde: de zomersessies

  Zomer van Dertien | Bende van Oz

  Weer of geen weer, op het terras van het Smaaktheater, zorgt bende van Oz voor een zonnig klimaat.

 • zo 11 jul ’21
  4 oktober /14 maart verplaatst naar 11 juli '21

  Momentum

  PRA Muziektheater

  Deze lichtvoetige voorstelling gaat over nieuwsgierigheid, contact en geborgenheid. Eindresultaat is een middag waarin jijzelf deelnemer bent. Ter plekke wordt het publiek, dat zich in een setting rondom het speelvlak bevindt, betrokken bij de dynamiek, de muziek, de beweging en het plezier. Je wordt als vanzelfsprekend onderdeel van de voorstelling en andersom worden deelnemers publiek. 

  • Locatie: Muziekgebouw Eindhoven
  • De toegangsprijs is inclusief een consumptie
  • Tijdens de voorstelling worden er foto's en filmopnames gemaakt 

  Momentum is een dans- en muziekproject waarin professionele musici en dansers samen met amateurs, jong en oud uit Brabant, het publiek meenemen op een inspirerende muzikale reis. De wisselwerking tussen musici, dansers en publiek is de motor van de voorstelling en leidt tot een subtiel spel van aandacht, ontregeling en toenadering. 

 • zo 11 jul ’21

  Broerszussen

  ISH dance collective

  Wat betekent het om de oudste, de middelste of jongste te zijn? Broers en zussen, je kiest ze niet uit, maar je bent wel levenslang met elkaar verbonden. Soms zijn het vertrouwelingen, soms rivalen.

  Zonder je broer of zus zou je een ander persoon zijn. Hun invloed is zó groot op je leven, dat je je er wel bewust van moet zijn. Want als je weet hoe die invloed werkt, dan weet je ook hoe je zelf werkt.

  • Excl. consumptie

  Laat je verrassen door breakdance, popping, hip hop en ga mee in het verhaal van twee broers en een zus. 

 • do 15 jul ’21

  Steven Brunswijk & Gerrie Smits

  Zomer van Dertien

  Steven Brunswijk speelt zijn voorstelling Wat een man kan, kan ik ook. Sinds het begin van de mensheid wordt het vrouwelijk geslacht als ‘zwakker’ gezien. Maar niets is minder waar. Steven heeft geleerd van verschillende powervrouwen in zijn leven zoals zijn moeder en vrouw. Een vrouw kan heel veel dingen ook veel beter dan een man. Maar niet alles! 

  Comedian Gerrie Smits is een Brabander in hart en stembanden. Een verhalenverteller en filosoof die binnen no time de gunfactor van de zaal te pakken heeft. Als comedian geeft Gerrie je het gevoel dat je ontspannen achterover kunt leunen maar ook op het puntje van je stoel wilt zitten. Met een enorme dosis valse bescheidenheid geeft hij je een hilarisch maar ook spannend inkijkje in zijn leven. Hierbij balanceert hij zorgvuldig tussen kwetsbaarheid en hilariteit. Gerrie gaat van links naar rechts met een heerlijk Eindhovens accent en als publiek ga je vanzelf met hem mee.

  De Brabantse comedians Steven Brunswijk en Gerrie Smits betreden allebei het zomerse podium van Dertien. En dat betekent een avond vol Brabanste gezelligheid! 

 • vr 16 jul ’21

  Moordspel: The Gamemaster

  Zomer van Dertien

  Probeer er met een team van minimaal twee en maximaal vier personen in acht rondes achter te komen wie de dader is. Het Moordspel is Cluedo en een Escaperoom in één. Het spel is avondvullend, je zit aan tafel en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Ondertussen lopen de verdachten vrij rond en kun je ze vragen stellen om erachter te komen wie de dader is. Durf jij het aan?

  • Prijs is exclusief hapjes en drankjes

  Ben je goed in puzzelen en handig in het ontcijferen van codes? Kun je logisch nadenken? Dan zou je weleens de Moord in het Dertien kunnen oplossen. 

 • za 17 jul ’21

  Leif de Leeuw & Sem Jansen

  Zomer van Dertien

  Beide spelen de akoestische versies van hun favoriete Americana songs van o.a van Darrell Scott, Brad Paisley en Chris Stapleton. Laat je op een zomerse avond betoveren door deze heerlijke muziek vol melancholie, die zijn wortel heeft in de blues, maar waarin je ook invloeden van country, bluegrass en folk terug hoort.

  Leif de Leeuw en Sem Jansen nemen je mee naar het Amerikaanse platteland. Leif werd dit jaar voor de zesde keer verkozen tot beste bluesrock gitarist van de Benelux en Sem wist het onlangs tot de finale van We Want More te schoppen. 

 • do 22 jul ’21
  TRY-OUT

  Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema

  Zomer van Dertien

  Multitalent Martijn Crins is na muziek maken, acteren in tv-series en theatervoorstellingen, presenteren en schilderen weer terug bij zijn oude liefde: cabaret. Op diverse (stand-up)podia werkt hij hard aan zijn eerste show Mesthoop. Ook bij de Zomer van Dertien. Martijn Crins gaat op zoek in de drek. Want daar is het te doen.

  Maarten Westra Hoekzema is een Nederlandse cabaretier die al jaren in België woont. Hij maakte verschillende theatervoorstellingen. Met zijn laatste show Tired of being young oogstte hij lovende kritieken in de Nederlandse en Vlaamse pers. Nu speelt hij zijn nieuwe show Toen eindelijk alles lukte in Nederland en België. Over een man die altijd in zeven sloten tegelijk liep en voor wie plotseling alle dromen uitkomen. In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af: wanneer is een leven gelukt?

  Martijn Crins en Maarten Westra Hoekzema spelen ieder uit hun eigen cabaretprogramma's, respectievelijk Mesthoop en Toen eindelijk alles lukte

 • za 24 jul ’21

  The Switchbacks

  Zomer van Dertien

  Ze kennen elkaar al heel lang. Waar ze eerst hun eigen weg gingen, kwamen ze elkaar uiteindelijk weer tegen  tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival. Ze besloten om samen verder te gaan. Inmiddels is het duo bezig met het vergroten van hun repertoire. Ze treden veel op en nodigen regelmatig gastmuzikanten uit. Op contrabas vind je dan ook vaak Bart Wijtman. Ze hopen je een leuke avond te kunnen bezorgen met opzwepende bluegrass muziek. Traditioneel en soms origineel.

  The Switchbacks is een Bluegrass duo uit Rotterdam, gevormd door de muzikanten Maurice van Hoek en Tijmen Veelenturf. 

 • do 29 jul ’21

  Deng Boy

  Zomer van Dertien

  Nu betreden ze het zomerse podium tijdens de Zomer van Dertien. Met hun dwaze sketches, imitaties en typetjes krijgen ze de hele zaal plat. De shows van Deng Boy zit vol met Surinaamse humor met een Nederlands sausje…. of Nederlandse humor met een Surinaams sausje. Kortom er wordt gelachen.. heel veel gelachen!

  Je klapt dubbel van het lachen met dit charismatisch cabaret duo! Ronny en Eric, oftewel Deng Boy toeren sinds 2008 met succes door het hele land en zijn elk jaar met een nieuwe voorstelling in de theaters te zien.

 • vr 30 jul ’21

  Met de zomer fles op tafel

  Zomer van Dertien | Wijnproeverij

  Als vanouds vertelt Duvelstoejager en gastheer Siegobert Jansen welke wijnen hij heeft geselecteerd en wat ze zo bijzonder maakt. Daar krijg je bijpassende gerechten bij geserveerd, die onze chef-kok speciaal voor deze gelegenheid samenstelt. Je proeft vijf wijnen met vijf bijpassende gerechten. Dat wordt genieten. Proost!  

  Genieten van een heerlijke wijn met een bijpassend gerecht op een zomerse avond. Wie wil dat nu niet? Tijdens de Zomer van Dertien presenteren we Met de zomer fles op tafel vanaf het terras van ons restaurant. 

 • za 7 aug ’21

  The Slampampers

  Zomer van Dertien

  De drie Slampampers zijn zowel uitstekende muzikanten als geweldige komedianten. Ze hebben zich ontwikkeld tot ervaren entertainers die spelen in zowel theaters als op festivals. Een 'feelgood-show' die het publiek aan het lachen maakt en waar je goeie zin van krijgt. Ben je klaar voor een Slamtastische ervaring?

  The Slampampers laten overal waar ze optreden een diepe indruk achter met hun spectaculaire performances. Van Nederland, Canada en Spanje tot aan Zuid Korea. Ze combineren jump & jive, doowop, close harmony en een verdwaalde rap met tomeloze energie, onverwachte comedy en liters zweet!

 • do 12 aug ’21
  TRY-OUT

  Lisa Ostermann & Dolf Jansen

  Zomer van Dertien

  Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling Met z'n allen gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt. Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

  Dolf Jansen heeft geen zin te wachten op het najaar als hij zijn Oudejaars 2021 gaat spelen, en dus komt hij eerst nog met Beter dan een dvd’tje, een snelle én poetische voorstelling over het hele jaar tot nu toe. Rutte en de Jonge worden gefileerd, maar ook de wappies en de dansleraar, er wordt gewacht op Omtzigt en uitgekeken naar de eerste actie dit jaar van van Engelshoven (dat is de minister van Cultuur, maar dat zou u zomaar gemist kunnen hebben), wankelende multinationals, meppende rappers, koudwaterzwemmers en E-bikers, een Songfestival zónder cocaine en een blik op Dolf’s eigen Only Fans-account... Beter dan een dvd’tje, omdat iedereen toe is aan theater!

  Cabaretiers Lisa Ostermann en Dolf Jansen spelen tijdens de Zomer van Dertien ieder een eigen voorstelling; Met z'n allen en Beter dan een dvd'tje

 • vr 13 aug ’21

  Moordspel: Bal Masque

  Zomer van Dertien

  Probeer er met een team van minimaal twee en maximaal vier personen in acht rondes achter te komen wie de dader is. Het Moordspel is Cluedo en een Escaperoom in één. Het spel is avondvullend, je zit aan tafel en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Ondertussen lopen de verdachten vrij rond en kun je ze vragen stellen om erachter te komen wie de dader is. Durf jij het aan?

  • Prijs is exclusief hapjes en drankjes

  Ben je goed in puzzelen en handig in het ontcijferen van codes? Kun je logisch nadenken? Dan zou je weleens de Moord in Dertien kunnen oplossen. 

 • zo 15 aug ’21

  Thomas de Bruijn e.a.

  Zomer van Dertien | Presentatie opera's 21/22

  Tenor Thomas de Bruijn, die je onder andere kunt kennen van Opera Zuid, de Nationale Opera en als inleider van de opera’s in het Parktheater, vertelt je vanavond over wat je kunt verwachten van het opera-seizoen 21/22. Welke opera’s worden er gespeeld en wat mag je niet missen? Geniet onder het genot van een lekker hapje en drankje. 

  Welke opera’s zijn er komend theaterseizoen te zien in het Parktheater? Kom op een fijne zomerse avond luisteren naar de opera-presentatie van Thomas de Bruijn. 

 • do 19 aug ’21
  TRY-OUT

  Glodi Lugungu & Jasper van der Veen

  Zomer van Dertien

  De uit Dommelen afkomstige Glodi Lugungu mag eindelijk doen waar hij voor is geboren: het podium op met zijn eerste eigen voorstelling. Hij neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal. In 2018 won Glodi zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Volkskrant heeft Glodi uitgeroepen tot hét comedytalent van 2020.   

  Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien. Op vrijdag 15 oktober 2021 komt de Groningse Amsterdammer terug naar Eindhoven met zijn avondvullende try-out in Pand P.

  Cabaretiers Glodi Lugungu en Jasper van der Veen spelen tijdens de Zomer van Dertien een set uit hun debuutvoorstellingen Ze bedoelen het goed en Het dreigt volslagen goed te komen. 

 • vr 20 aug ’21

  Pubquiz

  Zomer van Dertien

  Weet jij het antwoord op deze en andere vragen? Kom dan quizzen bij de Zomer van Dertien. Een quiz zoals je ‘m gewend bent met ervaren quizmaster Ramses van Oers. Wie gaat er met de winst vandoor? Teams bestaan uit maximaal vier deelnemers.

  Van welke cactussoort wordt tequila gemaakt? Hoe laag is het laagste punt van Europa? Van wie is Sasha Fierce het alter ego? 

 • za 21 aug ’21

  Polly & Bruce

  Zomer van Dertien

  Tijdens een intensief verblijf op de drassige Wadden der Lage Landen begon het koppel gestaag te bouwen aan een live act. Muziek doordrenkt met landelijke geuren, klanken en teksten waar heimwee, hoop en liefde doorheen schijnt als een waterig zonnetje. Het debuut Acid Love verscheen in 2020. Geniet van de fijne muziek tijdens een heerlijke zomerse avond. 

  Polly & Bruce waren eerder te zien in de voorstelling Onder het Melkwoud van Afslag Eindhoven. 

  Na jaren van onwetendheid, lopen Polly & Bruce (Sanne Samina Hanssen, Woody Veneman) elkaar uiteindelijk tegen het lijf onder het Melkwoud. Daar, tussen de ruisende bladeren vonden zij hun gezamenlijke stem.

 • za 11 sep ’21

  Hoe de fuck vind ik geluk?

  Thijs Lindhout

  Of misschien zelfs nog gelukkiger worden? De wereld is even stopgezet. Voor veel mensen is er minder werkdruk en is er meer tijd om door te brengen met dierbaren. Is dat niet waar we juist zo naar verlangden?
  In deze tweede show van Thijs Lindhout, speciaal geschreven voor deze situatie, ga je hier achter komen. 

  Bereid je voor op een achtbaan aan emoties. Zing mee met de coronamedley. Ontdek hoe je intiem kunt zijn zonder elkaar aan te raken. En ga met een glimlach naar huis. Eindelijk weer een inspirerend avondje uit met muziek en humor!

  Hoe kun je in tijden van crisis toch geïnspireerd raken en gelukkig blijven?

van 3

Welkom op parktheater.nl

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruiksgemak voor onze bezoekers te vergroten, om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden (zoals video’s), voor marketing doeleindes en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden.

Door op ‘Akkoord’ te klikken, stem je hiermee in.
Als je niet akkoord bent, kun je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kun je inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen