Lesley Pols

Zo vader zo zoon

Jon van Eerd, Joey Schalker, Nandi van Beurden, Arie Cupé e.a.
wo 29 mrt ’23 20:00 - 22:25
Een gierend gek familiefeest
wo 29 mrt ’23
20:00 - 22:25
  • wo 29 mrt ’23
    20:00 - 22:25
    Pauze 21:00
    Hertog Jan Zaal

Onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen, brengen Harrie Vermeulen dit seizoen tot een ongekend komisch hoogtepunt. Voor iedere vader die zich vader voelt en voor ieder kind dat er mee moet leven.

Harrie Vermeulen woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse is vastberaden junior aan de haak te slaan en daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een datingsite voor ouderen om hem aan een oud besje te haken. Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Hij laat zich niet zomaar uit het lood slaan. Bovendien heeft hij een veel betere, en vooral lievere vrouw voor zijn zoon op het oog. Harrie bedenkt een ingenieus plan om de heks in één klap te lozen én tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Met Zo vader zo zoon waait er een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater.

Jon van Eerd laat zich wederom van zijn meest grappige kant zien, met aan zijn zijde onder andere Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé.

Zo Vader Zo Zoon is de laatste voorstelling van Jon van Eerd 
In de voorstelling Zo Vader Zo Zoon is het de laatste keer dat Jon van Eerd in de huid kruipt van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur bekend dat hij, na de laatste voorstelling, niet langer deze rol zal vervullen. Het afscheid betekent zeker niet dat Van Eerd stopt met theater maken. 

“Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek gebracht heeft. Harrie heeft in een periode van meer dan twintig jaar de daken eraf gespeeld, mensen intens gelukkig gemaakt en het gevoel kunnen geven dat er niets gezonder is dan heerlijk te lachen. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen.”
aldus Jon van Eerd

Credits

Script Jon van Eerd Regie Caroline Frerichs Cast Jon van Eerd, Joey Schalker, Nandi van Beurden, Arie Cupé e.a.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer