Joris van Bennekom

Girls & Boys

Theater Oostpool | Daria Bukvić
vr 31 mei ’24 20:00 - 21:45
Een aangrijpende onewomanshow met Hadewych Minis
vr 31 mei ’24
20:00 - 21:45
  • vr 31 mei ’24
    20:00 - 21:45
    Hertog Jan Zaal

Girls & Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. Hadewych Minis ontving voor haar rol de toneelprijs Theo d'Or.

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: "Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen."

De pers over Girls & Boys: 

"Hadewych Minis levert een majeure prestatie" (NRC ★★★★★)
"Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić" (Volkskrant ★★★★)
"Girls and Boys van Theater Oostpool verdient heel veel publiek’" (Trouw ★★★★★) 
"Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter" (Theaterkrant)


  • Kijkwijzer: 16+ (In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar geweld
  • Hadewych Minis won de Theo D'Or 2021-2022 voor haar rol in Girls & Boys 

Over Hadewych Minis
De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. In 2018 tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

Credits

Tekst Dennis Kelly Vertaling Han van Wieringen Regie Daria Bukvić Spel Hadewych Minis Dramaturgie Madelon Kooijman Scenografie Marloes & Wikke Muziek Wilko Sterke 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer