Yvon Poncelet

Fight Night

Ontroerend Goed
Let's talk about Europe
za 11 mei ’24 20:30 - 21:50
za 11 mei ’24
20:30 - 21:50
  • za 11 mei ’24
    20:30 - 21:50
    Philipszaal

Vijf spelers. Vijf rondes. Jouw stem. Eén overlevende. De inzet: jouw aandacht, liefde, goedkeuring, lach, medelijden, zwakke plek, leedvermaak, hart, steun en oordeel.

Wij helpen jou beslissen met polls, stemwijzers, coalities, campagnes, debatten, exit polls, spin doctors en opiniepeilingen. Wij zorgen ervoor dat de beste niet wint.
 
Fight Night reisde de hele wereld rond van Australië over België tot Canada, van Aalst tot Zwitserland. Er waren remakes in Rusland en Turkije, en de Franse versie tourde door Europa. Het is tot op de dag van vandaag een van de populairste Ontroerend Goed-voorstellingen en wordt voor het verkiezingsjaar 2024 in een nieuw jasje gestoken, klaar om het publiek opnieuw een decennium te laten stemmen.

Tien jaar na de première wordt Fight Night opnieuw gemaakt. Omdat, een decennium later, de wereld veranderd is. Meer dan ooit wankelt het vertrouwen in democratie. Een complot van fake news, mainstream media en gestolen verkiezingen is al lang geen absurde analyse meer. Het wantrouwen in het systeem, destijds een marginaal fenomeen, is nu doorgedrongen tot in de breedste lagen van de bevolking – en de politieke partijen.

De structuur van Fight Night blijft dezelfde. De veranderde context sijpelt echter onvermijdelijk door in de voorstelling. Vroeger werden vragen beantwoord, of niet. Nu wordt steeds vaker de premisse van de vraag niet aanvaard. Symptomatisch voor het wantrouwen voor het systeem dat al jarenlang voor vanzelfsprekend wordt aangenomen. Maar geen zorgen. Ook in deze spiksplinternieuwe Fight Night blijft de wereld buiten. Er wordt geen geen politiek statement gebracht, wel een vlijmscherpe analyse van hoe de democratie werkt.

Uit de pers:

"‘Fight Night’ ontplooit zich tot een levensnoodzakelijk onderzoek van waarom we zo hechten aan onze democratische instellingen ondanks hun falen en wat de alternatieven zouden kunnen zijn; en hoe we, als puntje bij paaltje komt, omgaan met dissidentie, in een grote samenleving of een kleine ruimte waar de meerderheid beslist heeft maar een kleine minderheid weigert akkoord te gaan"  (The Scotsman – Joyce McMillan ★★★★)

 

  • De voorstelling is Engels gesproken

Credits

Regie Alexander Devriendt | Tekst Alexander Devriendt, Angelo Tijssens & de cast | Acteurs Aaron Gordon, Abdel Daoudi, Angelo Tijssens, Aurélie Lannoy, Charlotte De Bruyne, Michai Geyzen | Scenografe, lichtontwerp & productie: Lilith Tremmery | Productie Ontroerend Goed in coproductie met The Border Project, Drum Theatre Plymouth, Vooruit & Richard Jordan Productions met steun van Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen & Stad Gent.

LET'S TALK ABOUT EUROPE

Themamaand over Europa

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer