(Sur)Render

Theater Rotterdam | Alida Dors
do 27 mrt ’25 20:30
Een nieuw wij in wording
do 27 mrt ’25
20:30

Samen met haar dansers en de band HAYP creëert Alida Dors na het succes van Closed Eyes een nieuw hoofdstuk.

Het is een oud gegeven: de mensheid die elkaar kwijtraakt en weer terugvindt. Toch is de noodzaak om elkaar dit keer terug te vinden, om een nieuwe invulling te geven aan die mensheid, misschien wel groter dan ooit. In (Sur)Render gaat theatermaker en choreograaf Alida Dors op zoek naar een ‘nieuw wij’. Door los te laten van dat wat veiligheid biedt, blijkt de reis door surrealistische landschappen van onze geest te leiden naar onverwachte bestemmingen. Wie durft af te dalen in zichzelf en van daaruit nieuwe werelden toe te laten  Een totaalbeleving met bezwerende dans, opzwepende muziek, flowende poëzie en dromerige visuals. Met als overkoepelende vraag: hoe moeten we verder als mens?

(Sur)Render is een radicale oproep om gezamenlijk in beweging te komen en met elkaar op een nieuwe gedeelde frequentie te komen. Kunnen we samen dansen? 

Over Alida Dors

Alida Dors is theatermaker, choreograaf en artistiek directeur van Theater Rotterdam. Ze maakt interdisciplinaire dance chronicles met invloeden uit hiphop en moderne dans, zoals Primisi, R.I.O.T., Or Die Trying en The Story of Travis. Vorig seizoen maakte ze Closed Eyes. 

Credits

Choreografie en concept Alida Dors Assistent choreografie Nicole Geertruida Dramaturgie Dave Schwab en Mathieu Charles Muziek HAYP Music

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer