LET'S TALK ABOUT EUROPE

In de aanloop, mei 2024, naar de verkiezingen van het Europees Parlement in juni 2024 organiseren we Let's talk about Europe. Door middel van theater, lezingen en meer werpen we een blik op Europa.

Wat wordt de toekomst van ons continent? Vijf jaar geleden, in 2019, was er nog nauwelijks een vuiltje aan de lucht. Inmiddels zijn we een ongekende pandemie verder, hebben we te maken met torenhoge inflatie, woedt er een oorlog en is de klimaaverandering het gesprek van de dag. 

In navolging op Let’s talk about Democracy organiseren we een themaweek over Europa rondom de Europese Verkiezingen, met voorstellingen, lezingen eten en ontmoeting. 

In 2024 maken we het volledige programma bekend. Houd deze pagina in de gaten voor alle ins & outs. 

Het programma

Tijdens Let's talk about Europe organiseren we allerlei activiteiten; er zijn onder andere diverse voorstellingen te zien rondom het thema Europa. 

 • De Grote Europashow

  De Kiesmannen
  di 7 mei ’24

  In mei 2024 mogen wij, Europeanen, ons weer beraden over de toekomst van ons continent. Na vijf onstuimige jaren is het de vraag hoe wij, de Europese burgers, vinden dat we verder moeten gaan in Europa. 

 • Kites

  Roshanak Morrowatian | Rover
  wo 8 mei ’24

  Gevlucht en hier aangekomen. Teruggaan is geen optie. Hoe is het om als kind op te groeien in een asielzoekerscentrum, in een ‘limbo’ tussen verleden en toekomst, geïsoleerd van de maatschappij? 

 • Het achtste leven (voor Brilka)

  Theater Oostpool | Nina Spijkers
  vr 10 mei ’24

  Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

 • Fight Night

  Ontroerend Goed
  za 11 mei ’24

  Vijf spelers. Vijf rondes. Jouw stem. Eén overlevende. De inzet: jouw aandacht, liefde, goedkeuring, lach, medelijden, zwakke plek, leedvermaak, hart, steun en oordeel.

Waarom organiseren we dit festival? 

Het Parktheater wil met theater uitnodigen tot een gesprek, met verschillende generaties en vanuit verschillende invalshoeken. Natuurlijk door het programmeren van een uiteenlopend theaterprogramma waarin allerlei facetten over de Europese verkiezingen aan bod komen. Maar daarnaast ziet het Parktheater een wezenlijke maatschappelijk functie voor zichzelf weggelegd; hoe komen we samen in gesprek en zoeken we de verdieping op? LET’S TALK ABOUT IT! 

Let’s talk about… 
Het Parktheater organiseert met Let’s talk about Europe het derde theaterfestival van een nieuwe reeks festivals binnen onze programmering. Onder de noemer Let’s talk about… zullen we de komende jaren vaker een maand lang een onderwerp centraal zetten. Een onderwerp wat past bij het Parktheater maar wat ook past bij waar de maatschappij behoefte aan heeft. We willen theater inzetten als het middel om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen die op dat moment leven en belangrijk zijn in de samenleving.