Timo Huijzendveld

Wie de fuck is Alice

de Theatertroep
do 16 nov ’23 20:30
gloednieuwe theatertekst geïnspireerd op de sterke vrouwenrollen uit het werk van Greta Gerwig
do 16 nov ’23
20:30
  • do 16 nov ’23
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

In deze screwball comedy volgen we antiheld Alice, een dertiger die zich staande probeert te houden in een steeds meer op succes gerichte maatschappij. Ze wordt door haar halfzusje Lizzy vergezeld op een slapstick helletocht door hedendaags Nederland; een wereld bevolkt met criminele baronnen, kwakzalvers, wappies, radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen.

Wie de fuck is Alice is een gloednieuwe theatertekst geïnspireerd op de sterke vrouwenrollen uit het werk van Greta Gerwig. Kyrian Esser schreef de komedie speciaal voor de zes spelers van de Theatertroep.

In Amerika zijn komedies met sterke vrouwelijke hoofdrollen in opmars. Voortgekomen uit de screwball comedy - vlot geschreven comedies of errors uit de jaren ’30 waar vrouwen voor het eerst de slimme voortrekkers waren en de mannen de onnozele volgers, heeft het genre met voorvrouwen als Phoebe Waller Bridge en Greta Gerwig een nieuwe impuls gekregen. Intelligente en gelaagde vrouwelijke personages staan bij hen centraal en werken zich in een hedendaags hier en nu steeds verder in de nesten, terwijl zij zich bedienen van scherpe snelle dialogen.

  • Exclusief consumptie 

Credits

Door Rosa Asbreuk, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Patrick Duijtshoff en Kyrian Esser.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer