Open Your Mind Battle

Sample Culture
Urban Dansdagen
za 29 apr ’23 20:30 - 22:30
za 29 apr ’23
20:30 - 22:30
  • za 29 apr ’23
    20:30 - 22:30
    Philipszaal

Open Your Mind is een kruising tussen een traditionele ‘dance battle’ van de straat en improvisatietheater. De meest creatieve ‘out of the box’ dansers ter wereld komen naar Eindhoven om te strijden voor de OYM-award. 

Open Your Mind staat voor het vervagen van de scheidslijn tussen wedstrijd en theater en is een open platform voor dansers van verschillende genres. Hier vind je ballerina's, breakers, hiphoppers, circusartiesten en misschien zelfs een buikdanseres. Het gaat hier vooral over durf, creativiteit en innovatie. Open Your Mind is een kruising tussen een traditionele ‘dance battle’ van de straat en improvisatietheater. Iedere keer worden er weer verrassende en verfrissende elementen aan de battlerondes toegevoegd. 

  • De voorrondes starten om 14:00 en zijn bedoeld voor de dansers die zich willen kwalificeren voor het avondprogramma
  • Het main event start om 20:30 , de beste 16 dansers nemen het tegen elkaar op in spectaculaire battles en challenges.
  • Open Your Mind festival bestaat uit een B-Day Party, Battle-day, een Stage-day en een afterparty

Over Open Your Mind Festival

Het Open Your Mind Festival vindt dit jaar voor de tiende keer plaats in Eindhoven. Het festival is een jaarlijkse viering van experimentele urban dans en een wereldkampioenschap voor de creatieve geest. Het bestaat uit battles, feesten en een theateravond met korte choreografieën. 

Het festival is een unieke gebeurtenis met deelnemers en bezoekers uit de hele wereld. Hier worden door middel van energieke en interactieve competities de beste en de creatiefste dansers gevonden door de vakjury. Ook het publiek speelt een belangrijke rol: je kiest je favoriete dansers en verzint uitdagingen voor deelnemers.

De organisatie van Open Your Mind is in handen van Sample Culture.  Deze organisatie geeft een podium aan urban dansmakers en ondersteunt hun ontwikkeling. Ze organiseert sinds 2013 Open Your Mind en nam in 2020 de organistie van de Urban Dansdagen over. André Grekhov is artistiek leider. Hij is sinds 1997 actief als Urban Danser en heeft 10 jaar bij Dynamo Eindhoven gewerkt aan sociaal culturele projecten op het gebied van urban culture. Voor deze projecten heeft hij onder andere de Oranje Fonds en Fonds Cultuur Participatie awards gewonnen. Als danser is hij in 2012 gekroond tot wereld kampioen in het categorie Experimental Hip Hop. Als maker in de urban dans heeft hij in 2013 de Dans Prijs gewonnen van het Prins Bernard Cultuur Fonds.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer