Festival Urban Dansdagen

Festival Urban Dansdagen vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats in Eindhoven. Tijdens het festival maak je kennis met urban dans in vele vormen: van battles tot voorstellingen, showcases, workshops en feesten. Van breaking tot HipHop, van Popping tot House en van Streetdance tot Experimental, alle urban dansstijlen komen voorbij

 

Van 28 april t/m 14 mei zijn de verschillende onderdelen van de Urban Dans Dagen te bezoeken in Parktheater Eindhoven, Dynamo, Natlab en Pand P.  Dit jaar is het thema van het festival “Step Closer”. Je wordt uitgenodigd om als publiek dichterbij de dansers te komen en kennis te maken met nieuwe makers en nieuwe stijlen. 

PROGRAMMA

Maak je keuze uit het programma van Urban Dansdagen. De kaartverkoop start op 14 februari (early-bird-tickets). 

OPEN YOUR MIND FESTIVAL 

Het Open Your Mind Festival, van 28 tot en met 30 april, bestaat uit battles, feesten en een theateravond met korte choreografieën.
Het festival is een unieke gebeurtenis met deelnemers en bezoekers uit de hele wereld. Hier worden door middel van energieke en interactieve competities de beste en de creatiefste dansers gevonden door de vakjury. Ook het publiek speelt een belangrijke rol: je kiest je favoriete dansers en verzint uitdagingen voor deelnemers. Het festival wordt al sinds 2013 georganiseerd door Sample Culture. 

Het festival bestaat uit een B-Day Party, Battle-day, een Stage-day en een afterparty.

OYM B-Day Party: 10 Year Anniversary

Sample Culture

vr 28 apr ’23 21:30
Open Your Mind

Open Your Mind Battle

Sample Culture

za 29 apr ’23 20:30

Open Your Mind Stage Day

Sample Culture

zo 30 apr ’23 20:00

Ambassadeurs Urban Dansdagen 2023 

Paulo Nunes 
Is danser, pionier in de originele hip hop stijl Breaking ook wel bekend als Breakdance. Deze Rotterdamse legende is vanaf de jaren 80 actief in battles, lessen en theater. Hij is Nederlands eerste breaking wereldkampioen en wordt over het algemeen toegerekend tot de grote game changers en pioniers van de stijl in Europa. 
Met Urban Dansdagen gaan wij een “step closer” naar de vroege jaren en het leven als een jong beginnend breaker in de jaren 80. 

Simon Bus 
Is een maker en danser met roots in het break en experimentele dans stijlen. Momenteel is hij bezig met het ontwikkelen van zijn eigen weg als theatermaker waarin originaliteit hoog in het vaandel staat. Simon heeft in zijn jonge carrière als maker zichzelf onderscheiden als origineel en visioneer met het erkenning van Nederlandse Dansdagen en de grote innovatie prijs 2022. Maar voor de theaters en awards was hij jaren bezig met zichzelf te onderscheiden in battles en competities in het breaking. 
Met Urban Dansdagen gaan wij een “step closer” in Simon’s onorthodoxe visie en eigenzinnige blik op kunst. 

Dalton Jansen
Danser en choreograaf Dalton Jansen studeerde in 2018 af aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) in Amsterdam. Dalton is onvermoeibaar bezig zowel met het ontwikkelen van zijn eigen, cross disciplinaire dans idioom als opzetten van eigen company. Dalton is een jonge visionair met een scherp maatschappelijk commentaar, met name zijn ervaring met en standpunten over de jeugdzorg. Dalton’s roots liggen in verschillende hip hop stijlen die hij combineert met moderne theater stijlen. 
Met Urban Dansdagen gaan wij een “step closer” in Dalton’s visionaire benadering van het begrip makerschap en gezamenlijkheid in kunst. 

Senna Amarnis