Het beste van urban dans

Urban Dansdagen 2024
di 7 mei ’24 20:00 - zo 12 mei ’24 20:00
De Urban Dansdagen zijn terug!
di 7 mei ’24
-
zo 12 mei ’24
Vanaf 20:00
  • di 7 mei ’24
    -
    zo 12 mei ’24
    Vanaf 20:00
    Meerdere locaties

Van 25 april t/m 12 mei organiseren Stichting Sample Culture en het Parktheater voor de zesde keer de Urban Dansdagen. In onder andere het Parktheater, Pand P, Natlab, Dynamo, United-C en Strijp-S komt het beste van urban dans samen in theatervoorstellingen, battles, talks en workshops. 

Tijdens de Urban Dansdagen is een breed programma aan voorstellingen, battles, talks en meer te zien. The Main Weekend (3, 4 en 5 mei) vormt het hoogtepunt van de Urban Dansdagen. 

Highlights uit het programma 


Vrijdag 26 april: theatervoorstelling NOM.NOS in het Parktheater

Op vrijdag 26 april starten de Urban Dansdagen met de bijzondere voorstelling NOM.NOS van Amenti Theatre Collective. Artistiek leider en danser Gil Gomes Leal (o.a. bekend van So you think you can dance) maakt met Amenti Theatre Company neomythisch danstheater, waar oude mythen en verhalen worden getransformeerd tot nieuw materiaal.

Dinsdag 30 april: OffBeat in Pand P
Off Beat geeft je een avond vol gedurfde experimenten met optredens van Sarah Prescimone, Mensja Collective en THINX makers Salman Dirir en Carmen Verduyn & Terence Van Lange. Deze getalenteerde artiesten verleggen de grenzen van conventionele artistieke expressie en bieden een unieke mix van creativiteit en innovatie.

Vrijdag 3 t/m zondag 5 mei: the Main Weekend in het Parktheater
Wil je alle urban dansstijlen ontdekken? Dan mag je het main weekend niet missen! Op vrijdag 3 mei vindt de officiële openingsavond plaats van de Urban Dansdagen 2024. Tijdens de Urban Theater Night laten diverse aanstormende en gevestigde danstalenten zien wat ze naar het theater brengen. Je ziet onder andere Oxygen, Ground Zero Company, Balder Hansen, Simon Bus en Roy Overdijk. Ontdek (nieuw) theatertalent op het gebied van urban dans! 

Op zaterdag 4 mei bezoek je in de Philipszaal Open Your Mind, al jaren een vaste battle in het Parktheater. Dansers vanuit allerlei urban dansstijlen battlen met elkaar om de winst. In de Hertog Jan Zaal vind je X-JAM, verschillende dansgroepen laten zich van hun beste kant zien. Het is meer dan een danscompetitie. Laat je verrassen door talentvolle dansers. In de Kameleon zie je Planet Pop'N. Een internationale danscompetitie gericht op de dansstijl popping. Het hoofdprogramma van X-JAM, Open Your Mind en Planet Pop'N is op zaterdagavond 4 mei van 20.30 uur - 22.00 uur. De choreography battle van X-JAM gaat helaas niet door, de hiphop battle wel.

Op zondag 5 mei kun je in de Hertog Jan Zaal onder andere gaan kijken naar de Dutch B-boy Championships (DBC). De beste breakdancers van Nederland strijden om de titel (van 19.00 uur - 21.30 uur). 

Het is mogelijk om een dagticket of weekendticket te kopen. 

Donderdag 25 april t/m zaterdag 4 mei: Blind Spot op Strijp-S
Blind Spot is een van de succesvolste concepten van choreograaf Jelena Kostić. Bezoekers maken met een koptelefoon een wandeling langs verschillende opvallende bouwwerken en plekken in de stad. Door de toevoeging van dans kunnen de bezoekers deze plekken op een nieuwe en andere manier ervaren. 

Na succesvolle voorstellingen in Tilburg, Maastricht en Rotterdam, maakt choreograaf Jelena Kostić een nieuwe Blind Spot voor Eindhoven. De voorstelling is site-responsive, en dat betekent dat Blind Spot in iedere stad anders is. De danstaal is bovendien sterk geïnspireerd door freerunning.

Blind Spot vindt plaats op Strijp-S. Bestel je tickets. 

Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens de Urban Dansdagen 2024? Kijk voor het volledige programma en tickets op urbandansdagen.nl

  •  

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer