Blind Spot Eindhoven

Urban Dansdagen: Jelena Kostić
do 25 apr ’24 - zo 5 mei ’24
Een bijzondere theatrale wandeling door Strijp-S en Strijp-T
do 25 apr ’24
-
zo 5 mei ’24

In een wereld waarin we omringd worden door prikkels, sluiten we onze zintuigen vaak af. In Blind Spot – Eindhoven maakt choreograaf Jelena Kostić zichtbaar en voelbaar wat zich voor onze ogen bevindt. In een theatrale wandeling vol contrasten komen de stedelijke omgeving, freerunning en dans samen om de blik te openen en op menselijk gedrag te reflecteren.

Met een koptelefoon op wordt het publiek meegenomen op een theatrale wandeling door Strijp-S en Strijp-T, eindigend bij het UFO-achtige Evoluon. In verschillende choreografieën speelt Jelena met onze ideeën en verwachtingen van ruimte en onze omgeving.

Na het succes van Blind Spot – Tilburg (2021), Blind Spot – Maastricht (2022) en Blind Spot  – Rotterdam (2023), creëert choreograaf Jelena Kostić speciaal voor de Urban Dansdagen een geheel nieuwe ervaring voor Eindhoven. Met een danstaal die sterk beïnvloed wordt door freerunning en de rauwe omgeving van Strijp-S en Strijp-T, toont Jelena de stad vanuit een nieuwe perspectieven.

''Onderweg door de wijk maakt het gezelschap gebruik van de architectuur door erop te balanceren, overheen te hangen, tussendoor te bewegen.'' - Theaterkrant over Blind Spot – Rotterdam. 

Praktische informatie 
Het beginpunt van de route is bij de Oude Telefooncentrale op Strijp-S, Professor Horowitzstraat 200 Eindhoven. Hier kun je, je fiets en auto (betaald) parkeren. De route eindigt bij het Evoluon in Eindhoven. De route is rolstoelvriendelijk. 

Credits

Choreografie, concept & artistieke leiding Jelena Kostić Dansers & performers Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Emma Zeinen, Levi de Jager & Josien Hennen Stemacteur Gusta Geleijnse Componist Dyane Donck

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer