Sofie Knijff

BOG.2

Het Zuidelijk Toneel & BOG.
do 20 apr ’23 20:30 - 22:00
een nieuwe poging het leven te herstructureren
do 20 apr ’23
20:30 - 22:00
  • do 20 apr ’23
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf. 

In 2013 deden ze, als vier twintigers, vanuit een gedeeld verlangen naar overzicht een eerste poging om in één voorstelling het gehele leven te herstructureren. Van geboren worden tot sterven, van zelf je eerste huisdier begraven tot vanachter het raam je kleinkinderen uitzwaaien. De voorstelling ging in première en voor even leek het klaar, maar direct daarna begon het te knagen. Dit was slechts één manier om dit leven te vatten. Om werkelijk iets te vangen van dat ding wat wij ons ‘leven’ noemen, namen ze een radicale keuze. BOG. besloot om elke tien jaar een nieuwe voorstelling te maken, iedere tien jaar een nieuwe poging te doen, totdat de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen. 

In 2023 is het zover. Exact tien jaar na hun debuut presenteert BOG. het tweede deel van hun levenswerk over het leven. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven familieleden en gekantelde perspectieven doen vier dertigers een nieuwe poging het leven te herstructureren. Het verlangen naar overzicht verdween en de wil om transformaties in kaart te brengen diende zich aan. In een muzikale, talige voorstelling verliest BOG. zich in de veelheid van het bestaan en zoekt zij naar nieuwe structuren in dit altijd veranderende leven.
Je hoeft geen kennis van BOG. 1 te hebben om BOG. 2 te kunnen zien.

Uit de pers:

BOG.2 vangt de essentie van het dertigersleven met een sfeervolle avond” (Volkskrant ★★★★)
een prachtige voorstelling die licht van toon is maar nooit oppervlakkig en soms filosofisch” (Scènes ★★★★)
"BOG.2’ maakt het gewicht van tien verstreken jaren sterk voelbaar." (NRC ★★★)

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up.
Host Gisèle Mambre gaat in gesprek met de makers. 

"Vindingrijke taal die meteen tot de verbeelding spreekt" ★★★★

De Volkskrant

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer