Sofie Knijff

Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel | Sarah Moeremans
wo 3 mei ’23 20:30 - 22:00
Liefde, haat en angst voor misplaatste grappen
wo 3 mei ’23
20:30 - 22:00
  • wo 3 mei ’23
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

Heb je weleens last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan iedereen? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Klinkt dit herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. Oh la la!

350 jaar na de dood van de Franse komedieschrijver Molière, brengen  regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht de personages uit zijn bekendste stuk De Mensenhater tot leven. Of misschien zijn ze nooit echt doodgegaan. Want ironie, komedie en cynisme is van alle tijden. In deze gemoderniseerde versie, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, geven Sarah en Joachim hun eigen visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid.

Met een Spiegelpaleis als decor en Frans geïnspireerde kostuums is Mission Molière een vrolijke talige komedie die je verschillende vormen van humor laat zien. De pakkende chansons krijg je gegarandeerd niet meer uit je hoofd (“Laat me zingen!"). De personages hebben elk een eigen karakter en worden in Mission Molière in een hedendaags jasje gestopt.

Credits

Regie Sarah Moeremans Tekst Joachim Robbrecht Spel Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Joep van der Geest, e.a.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer