The Clowns Convention

Wunderbaum
vr 9 dec ’22 20:30 - 22:30
De Clowns zijn terug!
vr 9 dec ’22
20:30 - 22:30
  • vr 9 dec ’22
    20:30 - 22:30
    Philipszaal

Een groep internationale clowns gaat op zoek naar een weg uit de crisis. Kunnen zij de mensheid redden van de ondergang? Hebben ze met hun patent op humor de laatste strohalm tegen polarisering in handen?

Voor deze wervelende show trekken de acteurs van Wunderbaum en Theaterhaus Jena zelf het clownspak aan en gaan op zoek naar de clown in zichzelf. Met de opkomst van de horror clown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clown in gevaar. Worden ze nog wel serieus genomen? Zit de maatschappij wel te wachten op die confronterende spiegel? Op de muziek van beatboxer en muzikant Joost Maaskant (bekend als MAASK) presenteren zij nog nooit eerder vertoonde clownsacts en onderzoeken of deze nog wel relevant zijn.

Uit de pers: 

''Het fantastische collectief Wunderbaum is terug uit de lockdown… Het is een enorme vreugde de gepassioneerde acteurs bij dit congres van freaks weer terug op het toneel te zien.'' (Frankfurter Allgemeine)

''De stiel van circusclown mag dan met uitsterven bedreigd zijn, die van acteur blijkt springlevend. Wat een (opzoek)werk, wat een knap inzicht van Wunderbaum. En wat een bravoure, wat een job: die van toneelspeler!''(Theaterkrant, keuze van de criticus)

''De voorstelling van Wunderbaum is onvoorspelbaar en grappig, vooral wanneer tristesse de boventoon voert.'' (De Morgen)

“In het unieke The Clowns Convention reflecteren gefrustreerde clowns op de staat van theater en amusement” ★★★★★

de Volkskrant

Credits

Van en met Walter Bart, Pina Bergemann, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Joost Maaskant, Leon Pfannenmuller, Maartje Remmers, Marleen Scholten and Hanneke van der Paardt Muziek Joost Maaskant

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer