Danny Willems

Jonathan

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens | KVS
di 15 nov ’22 20:30 - 21:45
Een avond vol verwondering en twijfel
di 15 nov ’22
20:30 - 21:45
  • di 15 nov ’22
    20:30 - 21:45
    Philipszaal

Jonathan is een bizar poëtische voorstelling. Een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.

"Mijn naam is Jonathan. Ik heb geen achternaam. Ik ben een zorgrobot"

Er vinden botsingen plaats tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er gebeurt ook iets magisch: het overlijden van Claudine, getroffen door corona, luidt de geboorte in van Jonathan. Haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger zorgrobot Jonathan werd ingezet op het moment dat Covid de woonzorgcentra in een lock-down plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting.

 

Uit de pers:

  • “Dit duo slaagt er feilloos in om wat dit voorjaar ieders hart brak - de toestanden in de woonzorgcentra en het eenzame sterven -  tot een stuk te verwerken dat je doet lachen, je ontroert én een zaadje gezond wantrouwen tegenover artificiële intelligentie in je hoofd plant.” (Knack Focus)
  • “Even hartverscheurend als hilarisch, en het beroert zowel het hoofd als het gemoed.” (De Standaard)
  • “Valentijn Dhaenens imponeert, Bruno Vanden Broecke maakt indruk.” (De Morgen)

“In één beweging toont Jonathan daar zijn volledige rijkdom: de tragedie van een eenzame mens, maar ook de unieke troef van zijn menselijkheid.”

De Standaard

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer