Erik van 't Hof

Theaterfestival de Parade 2024

Eindhoven
vr 21 jun ’24 19:00 - za 29 jun ’24 22:00
Het festival strijkt wederom neer naast het Parktheater
vr 21 jun ’24
-
za 29 jun ’24
Vanaf 19:00
 • vr 21 jun ’24
  -
  za 29 jun ’24
  Vanaf 19:00
  Grasveld - naast het Parktheater
  Grasveld

Theaterfestival de Parade is weer terug! Van vrijdag 21 juni t/m zaterdag 29 juni strijkt het unieke rondreizende festival neer naast het Parktheater. Ben je er ook bij?  

Tijdens dit gezellige, rondreizende theaterfestival kun je in de theatertenten overdag en 's avonds genieten van verschillende voorstellingen voor jong en oud. De kleurrijke theatertenten, terrassen en de beroemde zweefmolen staan in het parkje op de hoek waar de Elzentlaan en de Stratumsedijk elkaar kruisen. 

Parktheater programmeert eigen Parade-tent: Café Ik 
Ook dit jaar heeft het Parktheater een eigen tent: Café Ik. In samenwerking met PLAN hebben we een mooi programma samengesteld van jonge talentvolle theatermakers. Het programma:

21 & 22 juni: Alesya Dobysh – Mother Tongue (urban dans) 
Alesya komt uit de (Russische) straat-en club scene, waar ze de liefde voor house dance ontwikkelde – een clubstijl die de nadruk legt op gearticuleerd beenwerk en heavy flow. Ze won prijzen bij internationale battle events als Juste Debout (Parijs) en Summer Dance Forever (Amsterdam). Met haar bewegingstaal brengt Alesya haar voetwerk tot abstracties als ritme, pulsatie, stilte of lichaamsgeluiden. Alesya volgt een talentontwikkelingstraject van drie jaar bij Plan Brabant onder begeleiding van DansBrabant/het Parktheater en zal tijdens de Parade een performance uit haar huidige onderzoek Mother Tongue uitvoeren. 
Op 21 juni om 19.15 uur, 20.30 uur en 21.45 uur. Op 22 juni om 18.30 uur, 20.00 uur en 21.15 uur. 

24 & 25 juni: Maxime Dreesen – Tabooboo (muziek/muziektheater)
Maxime Dreesen (Antwerpen, 1996) is theaterregisseur en performer. In juni 2019 studeerde die af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Het werk van Maxime behandelt thema’s zoals seksualiteit, plezier, gender, falen en queer activisme. Maxime speelt tijdens de Parade nummers uit eerdere voorstellingen en probeert nieuw materiaal uit voor diens nieuwe show onder begeleiding van De Studio en De Nieuwe Vorst die na de zomer op tournee gaat. 
Beide dagen om 18.30 uur en 19.45 uur. 

26 & 27 juni: King Sisters – King Sisters going solo (muziektheater)
De zussen Joske (1989), Annelie (1992) en Marthe (1996) vormen samen het collectief King Sisters. Alle drie zijn ze podiumkunstenaars met een eigen discipline en praktijk en hun laatste voorstelling Close to Harmony is net in première gegaan op Festival Cement en was al te zien in Pand P. Annelie en Marthe wisselen fragmenten van hun solo's De ruimte tussen ons en What pessoa taught me af tijdens de Parade.
Beide dagen om 18.15 uur, 19.30 uur en 20.45 uur.

28 & 29 juni: Xandry van den Besselaar – Een klein verhaal (audiotheater) 
Xandry van den Besselaar (1989) is productiedramaturg bij Ensembletheater Antwerpen én THINX-maker. Ze studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze liep stage bij Internationaal Theater Amsterdam en Het Nationale Theater in Den Haag. Na haar studie Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen werkt ze ook als geluidskunstenaar met haar eigen tweemanscollectief VETO. In 2016 won ze de NTR Radioprijs. Xandry is huismaker bij Collectief Carte Blance en is aangesloten van THINX van het Parktheater waar ze audiotheaterstukken onderzoekt en maakt met mensen met en zonder beperking. Ze zal een fragment van haar huidige audiotheaterinstallatie Een klein verhaal ten gehore brengen tijdens de Parade.
Beide dagen om 19.15 uur en 20.30  uur. 

Tickets & informatie
Tickets voor toegang tot het terrein en de voorstellingen kun je zowel online als aan de deur kopen. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van de Parade.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer