Anne Claire de Breij

Theaterversie van de Keti Koti Tafel

Orkater in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel
Onderdeel van de plantage van onze voorouders
vr 27 okt ’23 19:00 - 20:00
vr 27 okt ’23
19:00 - 20:00
  • vr 27 okt ’23
    19:00 - 20:00
    Kameleon

Orkater en Stichting Keti Koti Tafel bieden vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en mensen van kleur, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

De Keti Koti Tafel is een traditie, die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% van kleur) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel is er een maaltijd, rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken, aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode. 

De Keti Koti Tafel bestaat uit een dialoogtafel die geïnspireerd is op de thematiek van de voorstelling en duurt zo’n 40 minuten. Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en mensen van kleur een voorwaarde is, zal bij het kopen van kaarten uitgevraagd worden waarmee je jezelf het meest identificeert (wit of zwart). 

  • Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer