Stef Nagel

Song of the dark forest

Scapino Ballet Rotterdam
di 21 nov ’23 20:00 - 21:30
Een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling
di 21 nov ’23
20:00 - 21:30
  • di 21 nov ’23
    20:00 - 21:30
    Hertog Jan Zaal

Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble. Het tragische lied van de oorlog wordt bezongen. 

Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een boodschap naar duurzame vrede naar voren komt en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Afgesloten wordt met het recente ‘Prayer for Peace’ van Sergei Akhunov. Deze titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

  • Met gratis inleiding om 19.15 uur
  • In deze digitale inleiding wordt je in ongeveer 10 minuten tijd meegenomen in de wereld van Song of the dark forest. Presentator Yannick Wagenaar vertelt alles over het ontstaan van de voorstelling, het verhaal erachter én je maakt kennis met de regisseur, de choreografen, de muziek en de dansers!
  • Nog meer verdiepende informatie over Song of the dark forest vindt u in het digitale programmaboek. Hier leest u onder andere de visie van de Oekraïense zanger Andrii Ganchuk op Russische muziek.

Credits

Concept en regie Serge van Veggel (OPERA2DAY) Choreografie Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas, Miller de Nobili Muzikale leiding Maarten van Veen, Arie van Beek 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer