Anisa Xhomaqi

Koning Gilgamesj

Charlie Duran | DIEHELEDING
STROOM
zo 12 nov ’23 14:30 - 15:45
Een theatergame over het bepalen van je eigen weg
zo 12 nov ’23
14:30 - 15:45
  • zo 12 nov ’23
    14:30 - 15:45
    Philipszaal

Sama mist haar vader. Hij heeft geen tijd voor haar en staart alleen maar naar het spijkerschrift op een kleitablet. Sama wil helpen maar dat wil haar vader niet. Toch kraakt ze de code en samen belanden ze in het avontuur van de legendarische held Gilgamesj.

Een verhaal over vriendschap en het verdriet dat je voelt als je iemand verliest van wie je veel houdt. Sama realiseert zich dat ze veel gemeen heeft met deze koning uit een epos van duizenden jaren geleden. Maar ze beseft ook dat zijn verhaal niet per sé haar verhaal hoeft te zijn.

Het verhaal over vriendschap en verlies wordt verteld op dikke hiphop-beats en het publiek beïnvloedt de gebeurtenissen op het podium. Met behulp van een interactieve puzzelbox om spijkerschrift mee te vertalen bepalen de kinderen hoe het muzikale verhaal zich verder ontvouwt. Rap op hiphopbeats, augmented reality, innemend en humoristisch acteerwerk en een eeuwenoud universeel heldenverhaal, zijn de ingrediënten voor een ultieme interactieve ervaring in deze theatergame.

 

  • Exclusief consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Credits

Tekst en regie Jip Vuik Game regie Charlie Duran Concept en artistiek advies Jörgen Tjon A Fong Tekst, muziek en spel Merel Pauw, Steven Ivo, Lèon Ali Çifteci, Julie Mughunda Decorontwerp Scott Robin Jun Kostuums Daphne de Winkel

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer