Anisa Xhomaqi

Koning Gilgamesj

Charlie Duran | DIEHELEDING
STROOM
zo 12 nov ’23 14:30 - 15:45
Een theatergame over het bepalen van je eigen weg
zo 12 nov ’23
14:30 - 15:45

Koning Gilgamesj is een eigentijdse hervertelling van het oudste geschreven epos ter wereld. Een verhaal over vriendschap en het ontroostbare verdriet dat je voelt als je iemand verliest van wie je veel houdt. Dit verhaal wordt verteld op dikke hiphop-beats en jij hebt invloed op de gebeurtenissen op het podium! 

Sama is alleen, haar moeder is overleden en haar vader zit sinsdien de hele dag in het British Museum naar een kleitablet te staren. Hij heeft het grote geheim van de kleitablet bijna ontrafeld en kan nergens anders meer over praten. Als haar vader op een dag niet meer thuiskomt, besluit Sama zelf de kleitablet te gaan onderzoeken. Met hulp van jullie ontcijfert ze het spijkerschrift en ontdekt ze het verhaal van de legendarische held Koning Gilgamesj. Een verhaal over vriendschap en het ontroostbare verdriet dat je voelt als je iemand verliest van wie je veel houdt. Stukje bij beetje realiseert Sama zich dat ze meer overeenkomsten heeft met deze koning uit een epos van duizenden jaren geleden dan ze in eerste instantie dacht. Maar ze beseft ook dat zijn verhaal niet per se háár verhaal hoeft te zijn: je kan je eigen verhaal laten eindigen zoals je zelf wilt.

Met behulp van een interactieve puzzel-box om spijkerschrift mee te vertalen bepaal jij hoe het muzikale verhaal zich verder ontwikkelt. Beats, puzzels, rap en een eeuwenoud universeel heldenverhaal zijn de ingrediënten voor een ultieme interactieve ervaring in deze theatergame. 

  • Exclusief consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Onderdeel van

Credits

Regie en tekst Jip Vuik Game regie Charlie Duran Concept en artistiek advies Jörgen Tjon A Fong Tekst, muziek en spel Steven Ivo, Merel Pauw, Nick Lavrimento Silva, Julie Mughunda Coproductie van Urban Myth, Theater de Krakeling en STIP theaterproducties

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer