Loet Koreman

Yellow Horizon

Annemijn Rijk
stroom | nieuwe maan
do 9 jan ’25 20:30
Een voorstelling die je zintuigen doet wankelen
do 9 jan ’25
20:30

Yellow Horizon is zintuigelijk ervaringstheater. Fysiek desoriënterend, lijkend op een ritueel, een kans om je zintuigen op scherp te zetten en een nieuwe sensitiviteit, een nieuwe horizon te ontdekken

We ervaren de wereld via onze zintuigen: ogen, oren, mond, neus en handen. Allemaal hebben we een eigen set, allemaal vormen we daarmee een eigen variant van dezelfde wereld. En hoe die wereld bij ons binnenkomt, vormt op zijn beurt onze identiteit. Hoe verhouden we ons tot onze omgeving? En hoe verandert die omgeving ons? 

Voor Yellow Horizon onderzochten choreograaf en filosoof Annemijn Rijk en scenograaf Theun Mosk de principes van ruimtelijke, zintuigelijke en fysieke desoriëntatie. Yellow Horizon is geen standaard voorstelling, maar een ervaring, een ritueel eigenlijk, die je zintuigen doet wankelen. Alles komt rechtstreeks bij je binnen. Door te spelen met licht en donker, adem en perspectief is de theaterzaal een uur lang niet de ruimte die ze lijkt. Zo komen je zintuigen op scherp te staan en neem je de wereld anders waar dan je gewend bent. Danseres Noemi Calzavara, mimespeler Niels van Heijningen, en actrice Sofie Porro zijn jouw gidsen bij deze vrije val.

We duiken diep naar binnen. Niet door diep nadenken, maar door de gebruikelijke manier waarop we de wereld begrijpen, interpreteren of toe-eigenen even achter ons te laten. Wat blijft er over als de ratio wegvalt en het lichaam overblijft? Yellow Horizon schudt onze zintuigen op en daarmee ook ons idee van ons zelf. Daar diep van binnen is namelijk nog een heel nieuwe wereld te ontdekken, een nieuwe horizon.

  • Let op: Een deel speelt zich in absolute donkerte af

 

Concept, choreografie Annemijn Rijk Scenografie Theun Mosk – Ruimtetijd Performers Sofie Porro, Niels van Heijningen, Noemi Calzavara Muziek Aura Bouw Kostuum ontwerp Annemarije van Harten 

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer