Henk Claassen

De grote ik heb hier geen zin in show

Theater Artemis
STROOM
zo 5 nov ’23 15:00 - 16:00
Vluchten kan niet, dus dan moet je iets... show, entertainment... maar hoe?
zo 5 nov ’23
15:00 - 16:00
  • zo 5 nov ’23
    15:00 - 16:00
    Philipszaal

In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Wanneer ze zich eventjes onbespied wanen, blijken ze toch in beeld te zijn. 

Vluchten kan niet, dus ja... dan moet je iets... show, entertainment... maar hoe? In de paniek in hun ogen zie je hun hartstochtelijk wens: zo snel mogelijk terug naar het donker, weg uit het helse licht! 

De grote ik heb hier geen zin in show is een vrolijke, absurdistische voorstelling over kijken en bekeken worden. In een tijd waar de extraverten het hoogste woord hebben, wordt hier de verlegen mens op het podium gehesen. Schuchter kruipen ze uit hun schulp en ploeteren samen met het publiek voorwaarts richting een glorieuze finale. 

De grote ik heb hier geen zin in show is de derde vierplusvoorstelling in regie van Jetse Batelaan. René van ’t Hof speelt voor de derde keer mee (De man die alles weet en De onzichtbare man) en ook muzikant Keimpe de Jong is er weer bij, dit keer begeleid hij Het Showorkest van Theater Artemis.

  • Exclusief consumptie 
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket


De pers over De Grote ik heb hier geen zin in show van Theater Artemis 
“Knap, dat Theater Artemis jong en oud zo in zijn ban weet te houden.” (Brabants Dagblad) 
"Theatermaker Jetse Batelaan weet volwassen onderwerpen leuk en invoelbaar te maken voor zelfs de allerkleinsten.” (De Volkskrant)  
“Artemis bewijst (….) dat de jonge kinderen in de zaal een stevige portie absurdisme prima aankunnen” (Dagblad van het Noorden) 

“De kracht van De grote ik heb hier geen zin in show zit hem in haar drie acteurs: René van ’t Hof, Sayo Cadmus en Guido Pollemans hoeven niet meer dan een blik te werpen of een zucht te slaken om hun ongemak kenbaar te maken."

Theaterkrant

Credits

Regie Jetse Batelaan Spel Sayo Cadmus, René van ‘t Hof, Guido Pollemans Muziek Keimpe de Jong Kostuums Liesbet Swings Decor Marjolijn Brouwer i.s.m. Ruimtetijd Licht Bart van den Heuvel Regie-assistentie Josephine Borst

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer