10 Year Anniversary - A Choir for Killjoys

Club Gewalt
Let's talk about Democracy
do 2 nov ’23 - vr 3 nov ’23
Een confrontatie vermomd als kringverjaardag
do 2 nov ’23
-
vr 3 nov ’23

Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Een beschaafde kringverjaardag verandert in een dampende arena waarin alternatieve vormen van conflicten worden uitgevochten. 

10 Year Anniversary is een killjoy van een voorstelling, die alles behalve de vrede bewaart. Want peace is for political pussies en harmonie voor toondove fascisten. Party of the decade: FOMO guaranteed.

Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.

  • Eind 2019 werd Club Gewalt door de New York Times genoemd in de lijst met het beste theater uit Europa. 
  • In deze aflevering van de Podcast reeks van Kunst is Lang, van het initiatief Kunst is Collectief,  is Club Gewalt te gast. In gesprek met Luuk Heezen vertelt Club Gewalt over hoe de zoektocht naar meerstemmigheid naast pijnlijk ook productief kan zijn.

Over Club Gewalt
CLUB GEWALT is een muziek & performance-collectief uit Rotterdam. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi.

Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands en monumenten voor een verdrinkende stad. Ze zijn verslaafd aan hun publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit hun lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.  

Credits

Concept Club Gewalt Performance Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi & Sanna Elon Vrij Compositie Amir Vahidi & Robbert Klein Begeleiding en eindregie Khadija El Kharraz Alami, 

LET'S TALK ABOUT DEMOCRACY

Themamaand over democratie. Met voorstellingen, debat, eten en ontmoeting.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer