Joshua Walter

Transit

DeRonde/Deroo
di 23 jan ’24 20:30 - 21:30
Een surreële, fysieke voorstelling over 'ertussenin' vastzitten
di 23 jan ’24
20:30 - 21:30
  • di 23 jan ’24
    20:30 - 21:30
    Pand P Grote Zaal

Transit - fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival is een surreële, fysieke voorstelling over 'ertussenin' vastzitten. Het gevoel van een eeuwige transitzone op een luchthaven waar geen vliegtuig ooit aankomt of vertrekt. Terwijl je wacht op hulp, met je koffer in de hand, begint je lichaam te trillen alsof er een aardbeving binnenin je zit. Er is geen hulp onderweg. Je staat er helemaal alleen voor. Advies? Geniet er maar van, want er is nog een lange weg te gaan.

Deze absurde, dromerige en humoristische voorstelling schetst een filmische blik over het gevoel van nooit ergens aankomen. In realiteit zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren. We zijn altijd op zoek. We streven naar geluk. We snakken naar liefde. We pogen. We hopen. We dromen. We wensen. We verlangen. Je bent gewaarschuwd voor de turbulentie.

Transit is een vervolg op After The Echo, welke in 2021 de Best of Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival won. De Theaterkrant: “Je ziet in het Nederlandse theater niet vaak meer dat makers zo’n consequent en rijk beeldend universum opbouwen als Deroo en De Ronde hier doen.”

Over DeRonde/Deroo
DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo (België, Oostende,1990) en Tom de Ronde (Nederland, Delft, 1997). Beide studeerden aan de Mime opleiding in Amsterdam aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar vonden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch theater. DeRonde/Deroo creëert droomwerelden die op je netvlies blijven branden. Als kijker krijg je een inkijk in een universum met eigen regels en surreële momenten. Hun voorstellingen worden vaak omschreven als visueel verbluffende gedichten. Nick en Tom zijn beide ook actief buiten hun collectief. Hierdoor blijven ze zichzelf uitdagen en worden ze geïnspireerd door kunstenaars om hen heen.

  • Excl. consumptie

 

 

 

Credits

Performance: Nick Deroo, Tom de Ronde & Amber Veltman Sound Design Jethro Cooke Light Design  Grischa Runge Kostuumontwerp Karen de Meijer & Marrit van der Burgt Eindregie Jef Van gestel Dramaturgie Pol Eggermont Creative Producer DVMSCO agency - Marieke van Dis Met dank aan Annabel Koele, Stichting Mimeplatform, Makershuis Alkmaar, De Sloot, P.A.F., Mathijs Rijsdijk, De Waarbeek, Niels Nijs, Duo Savar, Interfloor, Irene Schaltegger en al de botsautomensen.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer