Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

Wunderbaum
STROOM | nieuwe maan
di 30 jan ’24 19:30 - 21:30
Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen?
di 30 jan ’24
19:30 - 21:30
  • di 30 jan ’24
    19:30 - 21:30
    Philipszaal

Acteursgroep Wunderbaum gaat samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. Schoorvoetend - want we willen niet oud overkomen - maar met de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. 

Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed in ons land, zijn we ‘hooked’. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich. 

Als ouders en opvoeders zijn we licht tot zwaar bezorgd. We horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in ‘World of Warcraft’ vieren. Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor onze generatie ouders zo kenmerkend is? 

En wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Of als we tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Funda surfen?

Wunderbaum speelt live (online gaat het mis) is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen?  

  • Bezoek voorafgaand aan de voorstelling, om 18.30 uur, de gratis Maanrede van Bart Wernaart, lector Moral Design Strategy verbonden aan de Fontys Hogescholen. 
  • Let op: Deze voorstelling bevat beschrijvingen van online misbruik en seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren.

Liefdevol portret van Gen Z in messcherpe en verrassende komedie van Wunderbaum

NRC

De pers over Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

"Hilarische satire over onlinecommunicatie" - de Volkskrant ★★★★

"In herkenbare, gevatte dialogen, wordt een tijdsgeest geschetst waar bepaalde basiswaarden lijken te zijn ontspoord. Wunderbaums nieuwste voorstelling legt veel pijnpunten bloot en dat is even grappig als ontluisterend." - Theaterkrant (Keuze van de Criticus)

"Een actuele voorstelling met een scherpe maatschappelijke noodzaak: schermtijd.’"- 8weekly 

 

Credits

Met Mitchell Abionie, Walter Bart, Elvis de Launay, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Giari Knaapen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, Marleen Sparreboom, Lars van Nistelrooij, Toto van Stekelenburg Live muziek en compositie Frank Rosaly Licht en scenografie Julian Maiwald Video ontwerp Noortje van den Eijnde Regie asistentie Sasha Kurensky 

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer