Decate Mousa

BREAK THE MOULD: SHOWCASE 2023

Eindhoven Student Dance Association Footloose
zo 18 jun ’23
Een geweldige dansvoorstelling met verschillende dansstijlen
zo 18 jun ’23

Wat is de Showcase? Het korte antwoord is een geweldige dansvoorstelling die choreografieën bevat van verschillende dansstijlen!

Het langere antwoord is een voorstelling die beschouwd kan worden als de ‘eindshow’ van het dansjaar voor alle leden van E.S.D.V. Footloose, de studentendansvereniging van Eindhoven. Alle choreografieën in de voorstelling worden opgevoerd door leden van Footloose met verschillende niveaus in ervaring, en bovendien, worden alle choreografieën gemaakt door enthousiaste Footloose leden en docenten zelf.

Thema – Break the Mould
Een einde maken aan het beperkend patroon van gebeurtenissen of gedrag door dingen op een uitgesproken andere manier te doen. Dansen is inclusief en open voor iedereen. Ieder lid van Footloose is welkom en wordt aangemoedigd om op zoek te gaan naar hun ware identiteit. De Showcase is het moment om de ware identiteit te tonen en te omhelzen.

Leden van Footloose breken hun mal door voor het eerst op een groot podium te staan, na een jaar lang intensief danslessen te volgen. Het is een moment om te laten zien wat ze geleerd hebben, gecreëerd hebben en waar ze trots op zijn. Deze ervaring brengt de dansers dichter bij elkaar.

Als dansvereniging houden ze nergens meer van dan samen dansen. Het is wat ze verbindt en het laat ze deel uitmaken van een gemeenschap. Deze gemeenschap is waar vriendschappen ontstaan en herinneringen worden gemaakt. In tijden wanneer we niet samen konden dansen, was het een groot gemis. Dit gevoel liet ons zien hoeveel liefde en waardering we voelen voor het samen dansen.

Kom en zie de verschillende dansstijlen in één grote voorstelling samen. Voel de energie die ontstaat wanneer een groep samen danst. Het wordt ongetwijfeld een buitengewone, fantastische voorstelling!

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer