Maanrede

Katrien Termeer
za 21 jan ’23 21:00
Maanrede over het voedselsysteem, aansluitend aan de voorstelling Zeemaal
za 21 jan ’23
21:00
  • za 21 jan ’23
    21:00
    Grote foyer

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en zijn we op zoek naar nieuwe utopische toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. 

Katrien Termeer is hoogleraar bestuurskunde aan de Wageningen Universiteit. Haar onderzoek richt zich op nieuwe sturingsarrangementen voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, voedselzekerheid, biodiversiteit en klimaatverandering. Belangrijk voor zowel haar onderzoek als advies is het idee dat kleine, betekenisvolle stapjes (small wins) uiteindelijk tot duurzame transformaties kunnen leiden. Ze is tevens kroonlid van de SER en lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. 

Onze opgaven tot transformatie zijn groots, maar de stappen er naartoe hoeven dat niet te zijn. Ten aanzien van ons voedselsysteem vertelt Katrien Termeer in haar Maanrede hoe small wins met concrete, tastbare resultaten ons naar een duurzamer, circulair systeem brengen. En hoe we dit kunnen versnellen. 

Maanredes zijn inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spreken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

  • Voor Nieuwe Maan geeft Katrien een Maanrede over het voedselsysteem, aansluitend aan de voorstelling Zeemaal van Sien Vanmaele.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer