De Hospita

Simone Kleinsma, Paul Groot e.a.
di 15 okt ’24 - vr 18 okt ’24
Dé musicalcomedy met Simone Kleinsma en Paul Groot
di 15 okt ’24
-
vr 18 okt ’24

Wegens groot succes wordt de musicalcomedy De Hospita verlengd! De eerste speciaal geschreven musical voor Simone Kleinsma komt nu ook naar het Parktheater. Na avond aan avond uitverkochte zalen, is dit de laatste kans om de hitmusical te bezoeken. 

De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was, met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

De pers over De Hospita

‘’Paul Groot; intrigerend.’’ (De Telegraaf)
‘’Simone Kleinsma bewijst opnieuw haar vakmanschap.’’ (Trouw)
‘’Iets heel nieuws en heel moois.’’ (Metro ★★★★1/2)
‘’Spelplezier en timing van Simone Kleinsma en Paul Groot is een genot om te zien.’’ (Musicalsites ★★★★★)

 

‘’Een musical met de allure van een revue.’’ ★★★★

AD

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer