Jouke Bos

De man van La Mancha

Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Viggo Waas e.a.
vr 10 mei ’24 - zo 12 mei ’24
Met Huub van der Lubbe als Don Quichot
vr 10 mei ’24
-
zo 12 mei ’24

De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605, vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot. Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van een idealist op het ritme van de flamenco. 

Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek. 

‘Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?’

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten. 

Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

De voorstelling op 12 mei is met blindentolk
Hier is een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig met live audiobeschrijving. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook een speciale meet & feel inleiding. Blindengeleidehonden zijn welkom. Kies in het bestelproces voor de tickets waar Komt het zien bij staat. Heb je vragen? Neem contact op met onze kaartverkoop via 040 2 11 11 22 / kaartverkoop@parktheater.nl.

 

Krachtig, eigentijds, zeer gestileerd.

Trouw ★★★★

De pers over De man van La Mancha

"MELANCHOLISCHE STEM VAN HUUB VAN DER LUBBE PAST UITSTEKEND BIJ FANTASERENDE DON QUICHOT" - Theaterkrant

"Huub van der Lubbe is ontwapenend als Don Quichot" - NRC

Credits

Cast Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand/Viggo Waas, David van Uuden, Doris Baaten/Marisa van Eyle, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Jelmer de Groot, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum & Enora Oplinus Regie Ruut Weissman Muzikanten Armand Dusault, Maria Martinez Payà/Laura Trompetter, Jeff Heijne/Roel Goedhart, Joel Groenewold, Frank Vermast. Choreografie Pim Veulings Vertaling Rob de Graaf Vertaling liedteksten Huub van der Lubbe Producent Theateralliantie 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer