Een reis naar de mens

Theatergezelschap Maria Guerrera
za 14 jan ’23 - zo 15 jan ’23
Een theatrale zintuiglijke ervaring
za 14 jan ’23
-
zo 15 jan ’23

Een reis naar de mens is de eerste voorstelling die Maria Guerrera presenteert. Wat betekent het ook alweer om mens te zijn? In Een reis naar de mens onderzoek je dat opnieuw. Met een voice over als gids in je oren ga je met je medereizigers op pad. Als astronaut begin je in het heelal, waar je de aarde op afstand met andere ogen bekijkt. Dan volgt een onverwachte landing en vervolg je je weg. Langs een deinend lavendelveld, kronkelige boomwortels en een stadspark kom je weer in contact met de spelende mens in jezelf. 

De voorstelling is een warm pleidooi voor meer menselijk contact, plezier en vertrouwen. Met de vertrouwde stem van actrice Joke Tjalsma in je oren (bekend van o.a. Gooische vrouwen, Iep!, Carver, Pier21 en Tryater) luister je naar een tekst van Anna Maria Versloot (o.a. Afscheid van de zintuigen, Bake that awesome pie en schrijver Kosmanndejong) met verhelderende woorden over hoe menszijn ook alweer werkt. Ook klinkt er een sferische soundscape van Jürgen Deblonde. Ondertussen wandel je door een bijzonder decor van Pink Steenvoorden (scenograaf en lichtontwerper Einstein Design), en kijk je naar een film van een prachtige maquette van Maartje Borgers en Marthe van der Grift (beide beeldend kunstenaars). Concept en regie zijn in handen van Sjoeke-Marije Wallendal (o.a. Marijke Muoi LF2018, Kameroperahuis en Tryater).

Het nieuwe theatergezelschap Maria Guerrera maakt immersief theater: bijzondere belevingen waar je midden in staat en waarbij al je zintuigen worden aangesproken. 

  • Ook toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar, onder begeleiding van een volwassene
  • Tijdens de voorstelling krijg je een 'ruimtepak' aan (een overall) 
  • Ga vantevoren Schemeren en beleef op bijzondere wijze de zonsondergang in het theater 
  • Bezoek op zondag 15 januari voor aanvang en/of na afloop het speciale kidsprogrogramma van Nieuwe Maan met workshops van Ontdekfabriek, Philips Museum, Mad Science en Fairtrade Eindhoven 
  • Je neemt plaats op het podium van de Hertog Jan Zaal
  • Exclusief consumptie

 

"We leven tegenwoordig zo'n haastig leven. Even snel dit doen, dat doen. Deze voorstelling nodigt je echt even uit om al je zintuigen weer te gebruiken",

Sjoeke-Marije Wallendal, artistiek leider van Theatergezelschap Maria Guerrera

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2024

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer