Shueti

Avatāra

Duda Paiva Company & Illusionary Rockaz Company
di 29 nov ’22 20:30 - 21:30
Bijzondere coproductie waarin werelden samenkomen
di 29 nov ’22
20:30 - 21:30
  • di 29 nov ’22
    20:30 - 21:30
    Philipszaal

Blazen goden mensen het leven in of is het de mens die goden creëert? Wat is de verborgen kracht van symboliek? Welke invloed hebben botsingen in het verleden op de manier waarop wij naar de goden kijken?

In een optimistische en krachtige voorstelling waarin dans en poppenspel versmelten onderzoeken choreograaf Shailesh Bahoran en meesterpoppenspeler Duda Paiva het spanningsveld tussen mensen en goden. Ze zoeken naar antwoorden in een interessante spiegeling tussen de kunstmatige menselijkheid van poppen en de gecreëerde mechanische beweging van de danstaal popping. Samen ontdekken we dat nieuwe ontmoetingen kunnen leiden tot iets dat meer is dan een optelsom: een botsing tussen bestaande elementen die genoeg kracht opwekt om leven te blazen in iets dat nog niet bestond.

Uit de pers
''Avatāra is een heel precieze en poëtische dansvoorstelling waarin de eigenheid van de dansers kan schitteren en hun avatars vele vragen oproepen over de manier waarop we onszelf graag willen (laten) zien. Waar begint de avatar en waar eindigt de persoon?'' (Theaterkrant - keuze van de criticus)

''Avatāra een heel precieze en poëtische dansvoorstelling waarin de eigenheid van de dansers kan schitteren en hun avatars vele vragen oproepen over de manier waarop we onszelf graag willen (laten) zien. Waar begint de avatar en waar eindigt de persoon?'' (Volkskrant)

  • Exclusief consumptie

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up 
Iselle Claassens gaat in gesprek met de makers van deze voorstelling.

''Deze bovennatuurlijke ervaring is echt een must- see.''

Schuurjongeren

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer