Michelle Duxuan

Oroonoko

Orkater/De Nieuwkomers presenteert UMA
vr 18 nov ’22 20:30 - 21:45
Een muzikaal epos
vr 18 nov ’22
20:30 - 21:45
  • vr 18 nov ’22
    20:30 - 21:45
    Pand P Grote Zaal

UMA maakt experimenteel muziektheater waarin Surinaamse kawina, westerse 17e eeuwse hofmuziek en moderne elektronische beats moeiteloos in elkaar overvloeien. De muziek die in dezelfde periode aan beide kanten van de oceaan werd gemaakt, blijkt bijzonder verenigbaar.

In dit muzikale epos kampt Oroonoko, een jonge Ghanese prins, met een bloedend hart. Zijn geliefde Imoinda is vermoord, denkt hij. Door een list wordt de prins gevangen en vastgeketend op een WIC schip, waar hij zijn desastreuze toekomst, als tot slaaf gemaakte, tegemoet treedt. Wat volgt is een onverwachte hereniging tussen geliefden, onverwachte vriendschappen in het Surinaamse oerwoud en een opstand tegen het menselijk lot.

  • Exclusief consumptie

UMA bestaat uit actrice Carmen van Mulier (De Krijtkring, Lampje), actrice/danseres Cripta Scheepers (Watskeburt, Showponies), actrice Jamie Grant (KLEM, Casablanca) en drummer/componist Jimmi Hueting (Jo Goes Hunting, 4B2M). Binnen het talent ontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. Oroonoko is de 25e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Credits

Concept en spel Carmen van Mulier, Cripta Scheepers, Jamie Grant Concept en muziek Jimmi Hueting Bewerking Carmen van Mulier Eindregie Nita Kerstens

Pand P

Theatervoorstellingen in de intieme zaal van Pand P

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer