Wim Klein, de laatste menselijke computer

Theater Adhoc
do 17 nov ’22 20:30
do 17 nov ’22
20:30
  • do 17 nov ’22
    20:30
    Locatie: Natlab (Kastanjelaan 500, Eindhoven)

In een mix van rock & jazz, ongekende verhalen en songs spelen Jan van den Berg en de band VLEK het groots en meeslepende levensverhaal van Wim Klein, de laatste menselijke computer.

Klein werkte bijna twintig jaar als wetenschappelijk hoofdrekenaar bij het internationaal natuurkundig laboratorium CERN in Genève. Door de steeds sneller wordende elektronische rekenaars werd hij overbodig en ging hij de geschiedenisboeken in als ‘de laatste menselijke computer’.

Jan van den Berg (tekst, zang en spel) maakt voorstellingen op het snijvlak van podiumkunst en ‘vrolijke wetenschap’. Over de voorstelling zegt hij: “Als geen ander heeft Wim Klein ervaren wat het betekent om te worden ingehaald door de voortrazende technologie. Een lot dat ons allemaal te wachten staat. Ik wil bezingen hoe hij zijn leven juist daarom ten volle heeft geleefd.”

VLEK (muziek) is een bijzonder gedreven en eigenwijs collectief van musici. Ze hebben hun wortels in de geïmproviseerde muziek, jazz en alternatieve rock. VLEK staat garant voor een muzikale live-belevenis die zijn weerga niet kent. Groovend, onalledaags, ongegeneerd, humoristisch en altijd avontuurlijk!

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer