Sjoerd Derine

X Y I

Marleen Hendrickx
do 3 nov ’22 20:30
Een sterk en kwetsbaar verhaal over gender en seksualiteit
do 3 nov ’22
20:30
  • do 3 nov ’22
    20:30
    Pand P Grote Zaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

XX chromosomen vormen een vrouw. XY chromosomen vormen een man. Toen ik vroeg of er ook iets tussenin was, zei de leraar: Nee, dat bestaat niet. Wat als je niet bestaat?

"Het is beter als je tegen niemand zegt wat je hebt." Langzaam nestelde een steeds groter geheim in het hoofd van Marleen. Hoe voelt het als je niet mag zijn wat je bent? En wat gebeurt er als je na jaren zwijgen opeens toch begint te praten?
In Nederland zijn 190.000 intersekse mensen, in België 125.000. Allemaal personen die geboren zijn met een lichaam dat niet voldoet aan de normatieve definitie van man of vrouw. Theatermaker Marleen Hendrickx, zelf intersekse, doorbreekt met haar voorstelling dat stilzwijgen. Ze neemt je mee in een reconstructie van haar jeugd. Een persoonlijk verhaal over opgroeien zonder écht te weten wie je bent.

  • Exclusief consumptie
Onderdeel van
Pand P

Laat je inspireren

Pand P

Theatervoorstellingen in de intieme zaal van Pand P

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info