LET'S TALK ABOUT SEX

Het Parktheater presenteert in november Let’s talk about Sex. Een sexy theaterfestival over het meest spraakmakende én meest vermeden onderwerp, seksualiteit dus. Met theater, talks, kunst, eten en meer. Ga erop uit en ontdek! 

Over het festival
Seksuele normen veranderen en taboes worden doorbroken, openheid en tolerantie over de seksuele identiteit en haar uitingsvormen groeit. Tegelijkertijd wordt de seksuele moraal strenger, wordt er ge-slut-shamed en wordt de giftige hetero man gecanceld. 

Hoe staat het er voor met seksualiteit in Eindhoven? Parktheater wil uitnodigen tot gesprekken hierover met een serie prikkelende theatervoorstellingen, openhartige talks, een zinnenprikkelend diner en extravagante feestjes in november.

Het programma
Kom naar Let's talk about Sex en ontdek theater, talks, kunst, eten en meer. Voorstellingen zijn te zien in het Parktheater, Pand P en Natlab. Het diner is ook te reserveren bij Pand P. 

 • Ongelikt

  De Sekszusjes
  do 1 dec ’22

  In een zelf geknutseld decor, met schurende liedjes, live klei-animaties en sketches met een absurd-humoristisch randje is Ongelikt een voorstelling voor iedereen die het gesprek over seks en intimiteit niet altijd durft te voeren. 

 • Pink Portal

  Cecilia Moisio
  vr 25 nov ’22

  Een ode aan de plek waar we allemaal vandaan komen. Een confronterend informatieve, grappige en net zo emotionele danstheatervoorstelling over het vrouwelijk lichaam. Over ouder worden, afvallen, seksualiteit, lichaamshaar, menstruatie, het begrip 'onrein', glitterjurken, zwangerschap, sjamanisme, consent, oerkracht en goddelijkheid. The full story. 

 • Sextalk

  Daphne Gakes
  vr 25 nov ’22

  Seksprofessor en theatermaker Daphne Gakes stoomt je in één uur klaar om een gezond seksleven te krijgen en te houden. 

 • EXIT Macbeth

  Noord Nederlands Toneel
  pay what you want
  wo 23 nov ’22
  en
  do 24 nov ’22

  Je kent hem wel, de alfaman. Shakespeares personage Macbeth is hiervan het archetype. De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt.

 • QUEER PLANET

  HNTjong
  do 17 nov ’22

  Queer Planet is een parade van acts, songs en improvisaties over vrijheid, gender en fluïditeit. Schaamteloos en vol power, humor en met live muziek.  

 • (S)experiment

  Kirsten van Teijn
  za 12 nov ’22

  Kirsten onderzoekt moderne liefde en seksuele taboes in de 21e eeuw. Ze neemt je vol optimisme en zelfspot mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin.

 • Lady Chatterley’s Lover

  De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam)
  do 10 nov ’22
  -
  za 12 nov ’22

  Florian Myjer en Janneke Remmers gaan de dans aan met een roman die bijna een eeuw geleden een groot schandaal veroorzaakte.

 • X Y I

  Marleen Hendrickx
  do 3 nov ’22

  XX chromosomen vormen een vrouw. XY chromosomen vormen een man. Toen ik vroeg of er ook iets tussenin was, zei de leraar: Nee, dat bestaat niet. Wat als je niet bestaat?

 • Yes, Please!

  Stichting Nieuwe Helden | Lucas De Man
  di 1 nov ’22
  -
  vr 25 nov ’22

  Op de Grote Foyer vind je de opblaasbare installatie Yes, Please! van Stichting Nieuwe Helden (o.a. van regisseur en theatermaker Lucas de Man). 

 • Come (As Sensitive) As You Are

  DayDayGay
  opening night
  za 5 nov ’22

  Queercollectief DayDayGay uit Eindhoven is gastheer en curator van de openingsavond van Let's talk about Sex

Waarom organiseren we dit festival? 

Het Parktheater wil met theater uitnodigen tot een gesprek, met verschillende generaties en vanuit verschillende invalshoeken. Seksualiteit is een centraal aspect van het mens-zijn gedurende het gehele leven: geslacht, gender-identiteit, seksuele geaardheid, erotiek, plezier, intimiteit, voortplanting. Het is wat ons allemaal verbindt, maar waar te weinig over gesproken wordt.

Praten over seksualiteit is ingewikkeld maar fundamenteel, want door het ondersteunen van gezonde seksuele ontwikkeling ontstaat een toename van de kwaliteit van leven en weerbaarheid. Het is niet alleen wezenlijk voor de algehele gezondheid en het welzijn van individuen, maar ook voor de sociale en economische ontwikkeling van een samenleving. 

Het Parktheater merkt de behoefte om seksualiteit breder bespreekbaar te maken op, en speelt hier graag op in. Natuurlijk door het programmeren van een uiteenlopend theaterprogramma waarin allerlei facetten van seksualiteit en beleving aan bod komen. Maar daarnaast ziet het Parktheater een wezenlijke maatschappelijk functie voor zichzelf weggelegd; hoe komen we samen in gesprek en zoeken we de verdieping op? LET’S TALK ABOUT IT! 

Let’s talk about… 

Het Parktheater introduceert met Let’s talk about Sex het eerste theaterfestival van een nieuwe reeks festivals binnen onze programmering. Onder de noemer Let’s talk about… zullen we de komende jaren vaker een maand lang een onderwerp centraal zetten. Een onderwerp wat past bij het Parktheater maar wat ook past bij waar de maatschappij behoefte aan heeft. We willen theater inzetten als het middel om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen die op dat moment leven en belangrijk zijn in de samenleving. 

Partners
Theaterfestival Let's talk about Sex is tot stand gekomen met hulp van diverse partners. Pand P en Natlab: waar diverse voorstellingen van het festival te zien zijn. Het Eindhovense queercollectief DayDayGay: ze verzorgen de openingsavond van het festival. Studio Sociaal Centraal: ontwikkelde het diner in samenwerking met de koks van BIJ13. De GGD: zij ontwikkelden een nieuwe website speciaal voor jongeren waar ze terecht kunnen met al hun vragen over seks. 

De diverse (besloten) Talks organiseren we in samenwerking met Summa, Vitalis en Morgenmakers.

De Eindhovense kunstenaar Munne heeft speciaal voor het festival een neon lichtkunstwerk ontworpen. Het is over de hele breedte van de gevel van het Parktheater dagelijks zichtbaar.

Een zinnenprikkelend diner met Studio Sociaal Centraal 
Let’s Talk About Sex? Dat gaat natuurlijk het beste onder het genot van opwindende gerechten. Van introductieshot aan knuffelhormoon tot een climatiserend dessert en allerlei spannende hoogstandjes tussendoor! Mis het niet, want alleen deze maand staat de Smaak van Seksualiteit op de menukaart BIJ13, het restaurant van het Parktheater. Met liefde ontworpen door Studio Sociaal Centraal, in samenwerking met de chefs-koks BIJ13.  

Heb je al een Theaterdiner geboekt dan krijg je bij binnenkomst de mogelijkheid tot deze Menu-special of het standaard Theaterdiner. Het diner is ook los te reserveren.