Marie Cecile Thijs

De Kersentuin

Toneelgroep Maastricht
di 11 apr ’23 20:00 - 22:05
Een komedie in vier bedrijven
di 11 apr ’23
20:00 - 22:05
  • di 11 apr ’23
    20:00 - 22:05
    Hertog Jan Zaal

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken ter wereld: De Kersentuin van Anton Tsjechov. Een achtkoppig ensemble brengt een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

Actrice Ljoebov (Anniek Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement te voorkomen. Ondernemer Lopachin (Jeroen Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Na de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. De Kersentuin wordt, in de bewerking van Jibbe Willems, een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen.

Uit de pers
"Kraakheldere tekst, met veel humor en af en toe wat drama" (Volkskrant)
"Een lust voor het oog" (De Limburger)
"Een prachtige eigentijdse versie" (Cultureel Persbureau) 
"Een volkomen nieuw kijkspel, waarin tragiek, humor en emotionele momenten hun plaats blijven houden" (Brabant Cultureel) 

‘Goede balans tussen humor en tragedie’

NRC

Credits

Met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst e.a. Tekst Jibbe Willems naar Anton Tsjechov Regie Michel Sluysmans

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer