Pieter Henket

Bach

Introdans
do 6 apr ’23 20:00 - 21:55
Sprankelend en verstillend
do 6 apr ’23
20:00 - 21:55
  • do 6 apr ’23
    20:00 - 21:55
    Pauze 20:45
    Hertog Jan Zaal

Drie choreografen laten zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist Bach. Sprankelend, verbindend en verstillend.

Selon désir van Andonis Foniadakis is een wervelwind van energie en verlangen op de Mattheus en Johannes passies. Het lichtvoetige Corpus Bach van Sidi Larbi Cherkaoui brengt een speels samenspel tussen twee dansers, live begeleid door een cellist. Manuelle Vignoulle creëert speciaal voor de voorstelling Bach een nieuw werk, een meditatief ensemblestuk over de zoektocht naar je ware zelf. Introdans-dansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez maken een filmisch intermezzo.

  • Gratis inleiding (19:15 uur)
  • Journalist Eric Korsten interviewde voor BACH de dansers. Luister de podcast

Uit de pers:

“Een eclectische ode aan Bach”, “Zo verstild als de avond begint, zo intens en dynamisch eindigt het.” (Theaterkrant) 
“Het energieniveau begint hoog, blijft hoog en eindigt hoog. De toeschouwer verlaat de zaal met een opgeladen batterij.”  (Het Parool)  
"Verrukkelijke synergie" (De Groene Amsterdammer)
  

“Het energieniveau begint hoog, blijft hoog en eindigt hoog. De toeschouwer verlaat de zaal met een opgeladen batterij.”

Het Parool

Extra

Selon désir / Choreografie Andonis Foniadakis

Selon désir is een wervelwind van energie en verlangen, gezet op de openingskoren van zowel de Mattheus- als de Johannespassie van Bach. ‘Het is ongelofelijk wat choreograaf Andonis Foniadakis met de dansers doet,’ aldus artistiek directeur Roel Voorintholt. ‘Hij vraagt het uiterste van hen, laat echt elke vezel bewegen. Zijn werk laat niemand onberoerd.’  

Corpus Bach / Choreografie Sidi Larbi Cherkaoui

Dat choreografie en muziek ideale (dans)partners zijn, is bekend. In het speelse Corpus Bach tilt de Vlaams-Marokkaanse dansmaker Sidi Larbi Cherkaoui dit partnerschap naar een hoger plan. Iedere noot die de cellist, live op het podium, speelt komt terug in de golvende lichamen van de dansers, van hun tenen tot aan hun vingertoppen.

Nieuw werk / Choreografie Manuel Vignoulle

Dit nieuwe werk van choreograaf Manuel Vignoulle voor een groot dansersensemble gaat over een persoonlijke reis: die naar je ware zelf. ‘We beginnen aan de buitenkant,’ vertelt Vignoulle, ‘de oppervlakkige façade, daarna reizen we steeds verder naar binnen, tot alle buitenlagen zijn afgepeld en we uitkomen bij de essentie, bij de ziel.’ ‘Manuel maakt dans met weinig franje,’ aldus Roel Voorintholt. ‘Het is clean, rustig, meditatief, zonder extra’s die er eigenlijk niet toe doen.’

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer